Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag wijkcontactavond Meerzicht gemeente Zoetemeer

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Wijkcontactavond Meerzicht, levendige discussies tussen wijkbewoners en raadsleden.

Donderdagavond 11 oktober jl. vond er een levendige wijkcontactavond plaats in een grote tent aan het Kerkenbos, die speciaal voor deze gelegenheid was opgetrokken. Rond de 100 wijkbewoners bezochten de bijeenkomst. Na de openingsspeech van burgemeester Van Leeuwen begaf men zich naar de gesprekstafels en was er de gelegenheid om de thema's, ludiek op banieren weergegeven, te bekijken.

De medio mei georganiseerde wijkinformatiemarkt had de nodige knelpunten opgeleverd die thans konden worden bekeken voor wat betreft de mogelijke oplossingsrichtingen. Bezoekers konden met stikkers aangeven of ze het eens of oneens waren met de prioriteiten die het wijkteam had aangebracht.
Het merendeel van de bezoekers was het hiermee eens!

Ter afsluiting van het formele gedeelte sprak wethouder Heidema de aanwezigen toe waarbij hij nog eens nadrukkelijk onder de aandacht bracht dat wijkbeheer beslist meer is dan alleen goed beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Net zo belangrijk is de kwaliteit van de sociale structuur en een goede leefbaarheid (o.a. het wegnemen van gevoelens van onveiligheid in de breedste zin van het woord). Onveiligheidsgevoelens spelen vooral rond de Sprinterstations en het winkelcentrum in de avonduren.
Bij het beheer van de openbare ruimte spelen kwalitatieve faciliteiten voor jongeren een belangrijke rol. Speelvoorzieningen zijn onmisbaar!

Na het officiële gedeelte bleven zowel raadsleden als wijkbewoners nog gemoedelijk nababbelen onder het genot van een drankje en live gitaarmuziek. Het wijkteam Meerzicht kijkt met veel genoegen terug op deze wijkcontactavond.

Vervolg
Begin november zal in de wijkpost Meerzicht, aan het Kerkenbos 4, het wijkactieplan Meerzicht 2002 ter inzage liggen zodat wijkbewoners kunnen zien wat er met hun suggesties en ideeën is gedaan.
---

Gemeente Zoetermeer © Okt 2001

Last update: 16 Oktober 2001 (12.40)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie