Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-10-2001 Politieberichten district Maastricht HP 15.35 uur) Donderdag 11 oktober 2001

Maastricht, motorrijder ernstig gewond bij verkeersongeval: Een 35 jarige motorrijder woonachtig in het Belgische Hasselt is woensdagavond 10 oktober 2001 op de Via Regia ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval.
De motorrijder reed omstreeks 22.10 uur over de Via Regia te Maastricht op het weggedeelte tussen de rotonde Via Regia en de kruising met de Cantecleerstraat. Door onbekende reden raakte de motorrijder van de rijbaan waarbij zijn motor een schuif-slipspoor achterliet van 60 meter. De motorrijder werd door andere weggebruikers buiten kennis en ernstig gewond aangetroffen aan de linkerzijde van de weg naast een boom waartegen hij met zijn motor moet zijn geklapt. De boom met een stamdikte van 16 cm knakte geheel af. Met een ambulance werd het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht waar een spoedoperatie noodzakelijk was. Het slachtoffer bleek een beenbreuk opgelopen te hebben en verder ernstig letsel aan in zijn gezicht en mogelijk ook hersenletsel.
De politie is op zoek naar getuigen die het verkeersongeval hebben zien plaatsvinden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Maastricht 0900-8844. De afdeling verkeer van de politie stelt een verder onderzoek in.

Berg en Terblijt, ernstig verkeersongeval:
Op de Rijksweg in Berg en Terblijt heeft woensdagavond 10 oktober 2001 een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een van deze autos reed na de aanrijding tegen de gevel van een woonhuis. De bestuurder hiervan moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald.
Vermoedelijk is een 82 jarige bestuurster, woonachtig in Berg en Terblijt, vanaf een langs de weg gelegen parkeerhaven weggereden en heeft zij daarbij niet voldoende opgelet op het van achteren naderende verkeer. De van achteren naderende personenauto, bestuurd door een 23 jarige inwoner van het Belgische Beringen, kon de wegrijdende personenauto niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde. De Belgische personenauto reed na de aanrijding tegen een links van de weg gelegen muur. De bestuurder bleef met ernstig rugletsel in de auto zitten. Hij moest na het wegknippen van het dak door de brandweer gestabiliseerd worden waarna hij door een ambulance werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Na onderzoek werd hij opgenomen. Beide personenautos werden door de aanrijding ernstig beschadigd. De Belgische personenauto is zeker na het wegknippen van het dak totaal los. De afdeling Verkeer van de politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.

Meerssen, woninginbraken:
Op woensdag 10 oktober 2001 tussen 15.00 en 19.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Kuileneindestraat in Meerssen. De inbreker kon de woning betreden nadat hij een ruitje opende en vervolgens de deur door handreiking ook kon openen. De woning werd doorzocht waarbij een GSM en een geldbedrag van een kleine fl. 200,- werden weggenomen. De Bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan bij de politie.

Mogelijk in hetzelfde tijdsbestek vond in een woning aan de Proost Willemstraat te Meerssen een inbraak plaats. Hier klom de inbreker via een tuinstoel en een regenpijp naar de eerste etage waar een ruit werd vernield. Daarna kon de inbreker door handreiking het raam openen en de woning binnen komen. De woning werd doorzocht waarbij enkele sieraden en een onbekend geldbedrag werden weggenomen. De politie sluit niet uit dat beide inbraken door dezelfde inbreker zijn gepleegd.

Cadier en Keer, dronken bestuurder rijdt door tuinen: Een 64 jarige inwoner van Cadier en Keer is woensdagmiddag 10 oktober 2001 door de politie aangehouden nadat hij op de Johan Frisostraat met zijn auto door twee tuinen van woningen was gereden en tevens tegen een CAI kast reed. Hij bleek onder invloed achter het stuur gezeten te hebben.
Een getuige zag omstreeks 15.40 uur dat een personenauto door twee tuinen van woningen aan de Johan Frisolaan reed. Daarbij beschadigde de auto ook een CAI kastje. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding zonder te stoppen gewoon weg van de ongevalsplek. De getuige waarschuwde de politie en reed achter de vluchtende automobilist aan. Hij hield de automobilist staande en hield deze ter plaatse tot de komst van de politie. De politie heeft de automobilist aangehouden. Hij bleek behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Van hem werd aan het politiebureau een bloedproef genomen. Tegen de inwoner van Cadier en Keer werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie