Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ATO wageningen onderzoekt koude plasmatechnologie

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Koud plasma naar de oppervlakte gebracht

Oppervlaktebehandeling op basis van koude plasmas, elektrisch geladen gassen, is voor de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie een duurzaam alternatief voor chemische sterilisatie. Daarnaast biedt koude plasma technologie mogelijkheden om hechtingseigenschappen van plastics te verbeteren. Door recente technologische ontwikkelingen wordt het interessant om gerichte toepassingen te ontwikkelen. ATO is onlangs een breed onderzoeksprogramma gestart naar de mogelijke toepassingen van koude plasmatechnologie.

Een koud plasma ontstaat wanneer een inert gas onder elektrische spanning wordt gezet. In dit gas, met een temperatuur tussen 20 en 85 graden Celsius, worden gasmoleculen elektrisch aangeslagen. De energie ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie