Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Polynorm verlaagt jaarprognose nettoresultaat

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Polynorm N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Polynorm N.V.


Polynorm verlaagt jaarprognose nettoresultaat naar ongeveer nul vooral door voorziening reorganisatiekosten; verwacht herstel in 2002.

In het kader van de strategie "Focus Automotive" is Polynorm te Bunschoten doende haar non-automotive activiteiten af te stoten. De snel verslechterende woningbouw en utiliteitsmarkt veroorzaken oplopende verliezen bij de Nederlandse vestiging Polynorm Bruynzeel. Een reorganisatie van deze vestiging is daarmee onvermijdelijk, waarna zoals eerder gemeld, vervreemding aan de orde is. Hiertoe wordt een voorziening getroffen ten laste van het resultaat over 2001. De positieve effecten van de reorganisatie vallen in het boekjaar 2002. Ook de Duitse kozijnenfabriek BOS heeft last van de neergaande bouwconjunctuur, maar hier is thans geen aanleiding tot ingrijpende maatregelen.

De divisie Installatieprodukten, Flamco-groep, biedt goed weerstand aan de negatieve economische ontwikkeling. Aan de vervreemding daarvan wordt momenteel actief gewerkt.

Ondanks de desastreuze gevolgen van de tragische gebeurtenissen in de USA op de Amerikaanse auto industrie, die al ernstig te lijden had van de verminderde economische groei, blijft de kernactiviteit Automotive van Polynorm zich goed ontwikkelen. Weliswaar ontkomt de Amerikaanse vestiging PANA niet aan de algemene malaise, maar uitzicht op meerdere nieuwe orders op korte en middellange termijn wettigt de verwachting dat de problemen van tijdelijke aard zullen zijn.

In Europa is de nieuwe fabriek in Zuid Duitsland geheel volgens plan en binnen budget aangelopen. De bezetting is uitstekend en het break even punt zal reeds binnenkort bereikt worden. De fabriek in Bunschoten is goed bezet. De nieuwe fabriek in Brazilië komt binnenkort in bedrijf. De Plastics activiteiten ontwikkelen zich boven verwachting. Per saldo houdt de kernactiviteit Automotive haar resultaat op niveau ondanks de economische tegenwind. Verschillende nieuwe projecten in o.a. Engeland en Duitsland zullen in de komende twee jaar tot verdere expansie leiden. Over de volgende fase van de strategische ontwikkeling en de internationale expansie van Automotive worden met een strategische partij gesprekken gevoerd waarover binnen afzienbare tijd nadere informatie kan volgen.

Voor het jaar 2001 is een nieuwe inschatting gemaakt van het te verwachten resultaat in het licht van de hierboven geschetste recente ontwikkelingen. Het bedrijfsresultaat van de groep als geheel zal iets meer dan sterk afnemen.

Het saldo van buitengewone baten en lasten doet het nettoresultaat rond de nul belanden.

Het effect van de verschillende maatregelen en projecten zal mits er geen verdere calamiteiten optreden, naar verwachting in 2002 leiden tot een groei van het bedrijfsresultaat, een herstel van het nettoresultaat en betere balansverhoudingen.

Directie Polynorm N.V.
Bunschoten, 11 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie