Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto's Maria Austria in Joods Historisch Museum

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten

Foto's Maria Austria in Joods Historisch Museum

Ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van het Maria Austria Instituut presenteert het Joods Historisch Museum een tentoonstelling van foto's, die Maria Austria maakte in de periode 1933 - 1970. Maria Austria (1915-1975) was een van de meest prominente fotografen in Nederland. De tentoonstelling biedt een gevarieerd overzicht van haar minder bekende werk: documentaire fotografie, waarin zij op indringende wijze verschillende kanten van het dagelijks leven in binnen- en buitenland vastlegde.
De tentoonstelling wordt donderdag 11 oktober 2001 geopend door NRC-fotograaf Vincent Mentzel en is voor het publiek te zien van 12 oktober tot en met 3 maart 2002.

Bij de tentoonstelling verschijnt deel vier van de reeks Holland zonder haast (Uitgeverij Voetnoot) met foto's van Maria Austria en een inleiding van Judith Herzberg. Beeldend kunstenaar Helly Oestreicher krijgt bij de opening van de tentoonstelling het eerste exemplaar aangeboden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie