Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat Erasmus Universiteit: Moslims in de media

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

Moslims in de media
Polarisatie in de polder?

Donderdag 11 oktober 2001
Debat n.a.v. de terroristische aanslagen in de VS
Zaal 17-2, Woudestein, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
16:00-17:00 uur / Toegang gratis
Na afloop borrelen in de Facultyclub

Sinds de aanslagen in New York en Washington tobt de hele wereld met de vraag of er nu sprake is van een strijd tegen het terrorisme, of van een strijd tussen het Westen en de islam.
Hoe dan ook is de multiculturele samenleving op scherp komen te staan. 'Er zijn hier twee werelden. En die komen bloot te liggen' verwoordde Groen Links gemeenteraadslid Brahim Bourzik het recentelijk.

Maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de verhoudingen in Nederland? De eerste incidenten van anti-islamitsiche aard zijn gemeld, net als de eerste aankondigingen van ontregelende terreurdaden. Polarisatie ligt op de loer, zeker als Amerika eenmaal begint met de aanval op Afghanistan. De overheid heeft, in alle geledingen en op allerlei manieren, de taak om de dialoog in de samenleving gaande te houden. Een belangrijke rol is daarnaast weggelegd voor de pers. Vuurtjes van haat wakkeren over en weer aan als berichtgeving suggestief, niet zorgvuldig of zelfs ronduit fout is. Het is de vraag of de media ten allen tijde hiervan voldoende besef hebben.

De centrale stelling voor dit debat luidt dan ook: 'De media zijn zich onvoldoende bewust van hun grote verantwoordelijkheid ten aanzien van polarisatie tussen moslims en niet-moslims in Nederland'.

Studenten, buitenstaanders en belangstellenden worden uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. De aftrap wordt gegeven door het Platform 17 panel, be-staande uit dr. Ko Colijn (fsw), dr. Jolande Uit Beijerse (frg), drs. Ger Groot (fw) en Arnoud Strijbis (student Bestuurskunde) onder leiding van drs. A.W. Prins (fw).

Na afloop borrelen en napraten in de Faculty Club!


--

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie