Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-10-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 11 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Beerta: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagavond op de Hoofdstraat in Beerta een 34-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man reed slingerend in de richting van Beerta en moest door twee politieautos tot stoppen worden gedwongen. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.85 promille werd gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 10 uur mee. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Veendam: gewonde bij ongeval
Een 16-jarig meisje uit Muntendam is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Middenweg in Veendam. Het meisje reed op haar fiets in de richting van haar woonplaats. Ze zag daarbij een geparkeerde auto over het hoofd en botste er tegenaan waarbij ze kwam te vallen. Het meisje is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Muntendam: dronken automobilist rijdt in greppel Op de Daaleweg in Muntendam reed woensdagavond een 54-jarige automobilist uit Veendam met zijn auto in een greppel. Door onbekende oorzaak reed de man in een bocht van de weg rechtdoor. Hij reed met zijn wagen over een greppel en botste tegen een aarden wal nadat hij eerst nog door enkele bosjes was gereden. Ter plaatse geroepen politiemensen constateerden alcoholgebruik. De man werd meegenomen naar het bureau waar 1.65 promille alcohol werd vastgesteld. De verdachte droeg naar alle waarschijnlijkheid geen gordel. Hij liep bij het ongeval hoofdletsel op en is door een ambulance naar een arts gebracht voor behandeling. Na verhoor door de politie mocht hij naar huis met een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Bedum: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de Waldadrift in Bedum is woensdagmiddag een 19-jarige motorrijder uit Bedum gewond geraakt. De man botste met zijn motor tegen een voorwiel van hem tegemoet komende mobiele kraan, bestuurd door een 21-jarige man uit Scheemda. Die haalde met zijn voertuig op dat moment een geparkeerde auto in. De motorrijder kwam te vallen en liep schouderletsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De motorfiets is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stedum: treinconducteur mishandeld
In de trein van Groningen naar Delfzijl is woensdagmiddag een 51-jarige treinconducteur mishandeld. De man controleerde de vervoersbewijzen van reizigers en constateerde dat een 18-jarige jongeman uit Delfzijl zonder plaatsbewijs reisde. Hij deelde een bekeuring uit waarna hij zijn werkzaamheden vervolgde. De bekeurde man liep echter achter de conducteur aan om met hem te praten. De conducteur ging echter door met zijn werkzaamheden waarop de verdachte en sloeg en schopte. Op het station Stedum stapte de verdachte met zijn metgezel uit de trein. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte opsporen en aanhouden. Hij werd naar het politiebureau gebracht en is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling.

Zuidhorn: inbraak in supermarkt
In een supermarkt aan de Overtuinen in Zuidhorn is woensdagnacht ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een deur te vernielen. Ze nam een nog onbekende hoeveelheid levensmiddelen en rookwaren mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Tolbert: asielzoeker aangehouden
De politie heeft woensdagavond in het asielzoekerscentrum aan de Blinkweg in Tolbert een 22-jarige man uit Sierra Leone aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg het aan de stok met twee landgenoten nadat hij de moeder van één van hen had beledigd. Toen daarover een corrigerende opmerking werd gemaakt sloeg de verdachte één van zijn landgenoten tegen het hoofd. Er volgde een schermutseling waarbij de verdachte ook nog een raam van een kantoorruimte van de beveiliging insloeg. De man werd meegenomen door de politie en na onderzoek overgebracht naar een ander AZC. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aduard: man rijdt tijdens ontzegging
Op de Evert Harm Woltersweg in Aduard heeft de politie woensdagavond een 53-jarige man uit Garnwerd aangehouden. De man werd rijdend in zijn auto aangetroffen terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook de rijbevoegdheid is hem ontzegd. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. In overleg met de Officier van Justitie is de auto van de man in beslag genomen.

Leens: auto-inbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in een drietal geparkeerde autos in Leens ingebroken. Uit autos geparkeerd aan de Van de Munniklaan, Tuins en de A.H. Agessingel werden twee autoradios en een mobiele telefoon gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: inbraak in kantoor
Op dinsdagavond werd ingebroken in een kantoorgebouw aan de Laan Corpus den Hoorn. De deur van de personeelsingang van het gebouw bleek te zijn geforceerd. Uit het kantoor werden, nadat de daders een binnendeur hadden open gebroken, acht splinternieuwe laptops weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Groningen: poging diefstal fiets en autokraak
Op de Bornholmstraat werd woensdagmiddag een 35-jarige stadjer aangehouden. Agenten zagen dat de man een fietsenstandaard van een fiets afbrak en vervolgens probeerde een ander fietsslot open te breken. Toen de man was aangehouden bleek hij bovendien in het bezit te zijn van een radardetector die vermoedelijk door hem uit een auto werd weggenomen. De man werd aan het bureau gehoord en verhoor weggezonden. De politie onderzoekt nog waar de detector is ontvreemd.

Groningen: invallen in drugspanden
De politie heeft woensdagmiddag en avond een aantal drugspanden in de wijk Paddepoel bezocht. In een woning aan de Grote Beerstraat werd een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man dealde vanuit de woning. Toen agenten de woning betraden zagen ze dat de man dope aan het afwegen was voor gebruikers. Bij hem werden enkele grammen heroïne en cocaïne aangetroffen. De man is na verhoor weggestuurd. Ook in de Noorderkroonstraat werden twee verdachten van dopehandel aangehouden. De 31-jarige bewoner werd na verhoor weggestuurd. Zijn 43-jarige kompaan is ingesloten. Hij bleek nog 43 dagen celstraf te moeten uitzitten.

Groningen: mishandeling
Op de Oosterhaven heeft de politie woensdagavond een 39-jarige stadjer opgepakt. Twee inwoners van de stad meldden zich aan het bureau en verklaarden dat zij door de verdachte op de Oosterhaven met een stok waren geslagen. Toen agenten gingen kijken troffen ze de verdachte in zijn woning aan. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces verbaal voor de mishandeling waarna hij weer naar huis mocht.

Groningen: prostituees opgepakt
Op de Noorderhaven werd woensdagavond weer een tippelaarster uit Groningen opgepakt. De 40-jarige vrouw probeerde passerende automobilisten aan te spreken en haar diensten aan te beiden. De vrouw kreeg aan het bureau een proces verbaal en ontzegging voor het binnenstadsgebied uitgereikt . Ook een 34-jarige vrouw uit Groningen kreeg een proces verbaal voor het tippelen. Zij werd op het Hoge der A opgepakt. De politie treedt streng op tegen het tippelen in de binnenstad.

Groningen: vernielers reclamebord opgepakt
Twee stadjers van 27 en 28-jaar oud werden afgelopen nacht op de Noorderhaven door passerende agenten in de kraag gevat. De beide mannen trokken enkele reclameborden uit hun frames en begonnen hiermee te gooien en zwaaien. Aan het bureau kregen de heren een proces verbaal voor baldadigheid en vernieling.

Groningen: vernieling en mishandeling
Een 43-jarige man uit Groningen probeerde woensdagavond ene fiets te stelen in de Nieuweweg. Toen de eigenaresse dit vanuit een woning zag toog zij met enkele vriendinnen naar buiten om dit te voorkomen. De verdachte greep een van de vrouwen bij de keel. Uiteindelijk liet de man los en vluchtte de binnenstad in. Op grond van het signalement en het cameratoezicht kon de man in de Poelestraat worden gepakt, nadat hij in de Peperstraat een fiets had gestolen. De man is ingesloten.

Haren: snelkraak juwelier
Afgelopen nacht vond bij een juwelier op de Rijksstraatweg wederom een snelkraak plaats. Omstreeks half vijf hoorden getuigen glasgerinkel. Zij zagen dat een drietal mannen vanaf de juwelierswinkel vluchtten. De politie constateerde vervolgens dat het rolluik van de winkel was opengebroken en dat een aantal ruiten waren vernield. Uit de etalage zijn diverse sieraden ontvreemd. Nog niet bekend is hoe groot de schade is.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...