Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beheer gemeenschappelijk buitenlands- en veiligheidsbeleid

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

ECA/01/29

Luxembourg, 11 Oktober 2001

Persbericht van de Europese Rekenkamer betreffende speciaal verslag nr. 13/2001 over het beheer van het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (GBVB)
(1)

In 1992 werd een gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid van de Europese Unie vastgesteld en werden de bepalingen voor de uitvoering van dit GBVB neergelegd in Titel V van het Verdrag betreffende de Europese Unie. In het kader van dit beleid kon worden besloten tot gemeenschappelijke optredens en konden uitvoeringsbesluiten met betrekking tot gemeenschappelijke standpunten worden genomen. Gemeenschappelijke optredens hebben betrekking "op specifieke situaties waarin een operationeel ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie