Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef nieuwe inrichting jongerenontmoetingsplaats Ede

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Proef nieuwe inrichting jongerenontmoetingsplaats

De afdeling buurtbeheer van de gemeente Ede heeft in samenwerking met de politie en het opbouwwerk de jongerenontmoetingsplaats aan de Achterstraat in Bennekom opnieuw ingericht. Jongeren kunnen elkaar daar de komende zes tot twaalf maanden ontmoeten onder een halfrond metalen afdak. Onder dit afdak zijn banken en picknicktafels geplaatst. Bij goed gebruik blijft dit de vaste inrichting van de ontmoetingsplaats. Jongeren uit Bennekom hebben zelf om de tafels, banken en het afdak gevraagd.

Twee jaar geleden is aan de Achterstraat aan de rand van de vijver en tegenover de sportvelden een plek gemaakt waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. De plek was bestraat en er stonden twee banken uit het zicht van omwonenden.

Wisselend gebruik

In de praktijk bleek dat de ontmoetingsplaats steeds vaker gebruikt wordt door vissers en mensen die de eendjes willen voeren. De jongeren zelf waren er wisselend te vinden. Als zij de plek gebruikten veroorzaakten zij nogal eens overlast. Vanuit de jongeren zelf is het verzoek gekomen om de plek anders in te richten en de banken en tafels overdekt te maken. De gemeente heeft besloten om dit als proef voor zes tot twaalf maanden uit te voeren. Als de proef slaagt, biedt dit mogelijkheden om ook op andere plaatsen in de gemeente dergelijke ontmoetingsplekken te creëren.

Herinrichting klaar

Vorige week is de laatste hand gelegd aan de herinrichting. De plek is opnieuw bestraat en voorzien van betonnen paaltjes en een hekwerk. Ook zijn de twee picknicktafels met banken geplaatst. De tafels zijn voorzien van een dubbel, halfrond metalen afdak. De afdakjes zijn donkergroen gespoten. Bovendien zijn er afvalbakken geplaatst.
---

Ede, 11 oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie