Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een miljoen gulden voor Afghaanse vluchtelingen

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

Een miljoen gulden voor Afghaanse vluchtelingen

Kerken in Aktie helpt Afghaanse bevolking met f 1 miljoen gulden

Utrecht, 11 oktober

Kerken in Aktie steunt een noodhulpprogramma van ACT International voor Afghanistan met één miljoen gulden. Vandaag roept de organisatie haar achterban op om te collecteren voor de Afghaanse vluchtelingen. ACT International is de internationale alliantie van oecumenische organisaties die samenwerken bij noodhulp. ACT werkt vooral in Afghanistan en Pakistan, maar is ook actief in Tadzjikistan en Iran. De hulp bestaat uit voedsel, noodhuisvesting, medicijnen, traumahulp, water- en sanitaire voorzieningen.

Acht vrachtwagens met 1.000 pakketten voor noodhuisvesting in Afghanistan staan bij Quetta aan de Pakistaanse grens te wachten. De noodhuisvesting is bedoeld voor enkele duizenden ontheemden die zich ophouden in Centraal Afghanistan en recent uit Kabul zijn gevlucht. De noodhulpvoorraden zijn hier op, aldus een lokale medewerker van ACT in Afghanistan. Nog eens 1.500 pakketten zijn onderweg naar Peshawar. Ondertussen gaan de meeste van de oude landbouw- en waterprogramma s van ACT en Kerken in Aktie in Afghanistan door. Doorgang van deze projecten is belangrijk om te voorkomen dat nog meer mensen gaan vluchten en zich voegen bij de reeds 3 à 4 miljoen ontheemden. De totale omvang van het ACT-hulpprogramma bedraagt 22 miljoen gulden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie