Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sluiting seizoen wijktuinen gemeente Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Sluiting seizoen wijktuinen

Het wijktuinseizoen zit er al weer bijna op. De mensen die een stukje tuin hadden gehuurd hebben tot 19 oktober de tijd om hun tuin leeg en netjes achter te laten. Bij sommige tuinen moeten de tuinen voor 11 oktober zijn leeggehaald.
Op 9 en 10 oktober konden liefhebbers voor het laatst meedoen met het project 'begeleid tuinieren' bij de wijktuinen Voorweg en Zegwaartseweg.
Nu worden de tuinen winterklaar gemaakt om volgend jaar in april weer open te gaan.

Een feestelijk jaar
We kunnen spreken van een feestelijk jaar. De wijktuinen bestaan dit jaar 25 jaar.
Dit is uitbundig gevierd. In april was er voor de vrijwilligers een openingsavond van het tuinseizoen. Alle vrijwilligers die op de tuinen actief zijn kregen een t-shirt en trui.
In juli was er een groot feest met diverse activiteiten en kon er worden meegedaan aan een fietstocht langs de diverse tuinen. Tot slot was er in september een barbecue voor alle vrijwilligers.

Het tuinseizoen begon laat. Desondanks zijn er tot de zomervakantie geen lessen uitgevallen door het slechte weer. In de zomervakantie groeiden de gewassen heel goed en stonden de tuinen er heel mooi bij. Helaas is het oogstseizoen bij sommige tuinen letterlijk in het water gevallen.
De tuinen van sommige scholen kwamen onder water te staan en daardoor was de oogst gering. Toch hebben de kinderen veel geleerd over composthopen, bodemdieren, het weer en zaadverspreiding.

De wijktuinen aan de Voorweg en Zegwaartseweg waren vaker open dan voorheen en hebben verschillende activiteiten voor de wijkbewoners georganiseerd. Zo verkochten zij planten en zaden, was er muziek, konden cadeau's worden gemaakt voor vader- en moederdag, werden er workshops georganiseerd en was er natuurlijk het project "begeleid tuinieren'.

Geinteresseerden in het project 'begeleid tuinieren', die volgend jaar willen meedoen of een tuintje willen huren, kunnen contact opnemen met het gemeentelijk Team Natuur- en Milieueducatie, telefoon (079) 346 9534.
Ook voor inlichtingen over de andere wijktuinactiviteiten kunt u contact opnemen.

---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001

Last update: 11 oktober 2001 (15.00)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie