Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamerleden willen meer aandacht intercultureel onderwijs

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

LBR - Persbericht

Opening www.tijm.nl in Tweede Kamer
Kamerleden willen meer aandacht voor intercultureel onderwijs

Den Haag / Rotterdam, 11 oktober 2001

In aanwezigheid van de Tweede Kamerleden van de vaste Kamercommissies voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden is vanmiddag in het gebouw van de Tweede Kamer de website voor intercultureel onderwijs www.tijm.nl geopend. Judith Belinfante, vice-voorzitter van de commissie voor onderwijs, activeerde de website. De kamerleden feliciteerden de initiatiefnemers en prezen het enthousiasmerende en activerende gehalte van de site. Vertegenwoordigers van PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks benadrukten het belang van het werken aan de ontwikkeling van de multiculturele samenleving en de rol die het onderwijs daarbij kan spelen.

Judith Belinfante (PvdA) gaf in een reactie aan dat zij zich zorgen maakt over het ontstaan van monoculturele scholen en hoopt dat de nieuwe website een rol kan spelen bij de verbreding van scholen. Zij was blij dat op de tijm-website ook veel aandacht is voor de beroepsopleidingen- en volwasseneneducatie, een sector met veel leerlingen die 'te vaak vergeten wordt'. Clémence Ross (CDA) waardeerde met name de interactieve inrichting van www.tijm.nl en daagde de makers uit een chatfunctie toe te voegen om zo direct in contact te komen met het veld. Ze gaf aan dat zij gaarne bereid is om in zo'n chatbox op vragen uit het onderwijs te reageren. Oussama Cherribi (VVD) en Ursie Lambrechts (D66) pleitten voor een brede bekendheid van de nieuwe website en een snelle aansluiting op kennis-net en BVE-net. Lucy Kortram (PvdA) noemde de website een belangrijk initiatief en sprak haar zorg uit over het feit dat slechts 1/3e van de scholen structureel aandacht besteed aan intercultureel onderwijs, zoals onlangs bleek uit een rapport van de onderwijsinspectie.

www.tijm.nl

Het hele Nederlandse onderwijs en alle betrokkenen kunnen vanaf nu terecht op de website www.tijm.nl. Onder het motto 'tijm is on your site' worden ideeën en suggesties gegeven die mensen kunnen helpen om zelf antwoorden te vinden op al dan niet actuele vragen die bij hen leven omtrent interculturaliseren en onderwijs.

De redactie van www.tijm.nl beveelt warm aan op het gebied van methodes, video's en publicaties, maar er is ook informatie over onder meer theatervoorstellingen en ondersteunende organisaties. Alle onderwijsmensen die betrokken zijn bij de multiculturele samenleving vinden er iets van hun gading.

www.tijm.nl is een initiatief van: De sectorcontactpersonen voor primair en voortgezet onderwijs van het Katholiek Pedagogisch Centrum (KPC)

De coördinator interculturalisering voor de BVE-sector

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR)

Jan van Hoeij (sectorcontactpersoon voortgezet onderwijs, projectcoördinator), KPC, tel: 073-6247247, email: (j.vanhoeij@kpcgroep.nl)

Peter Franken (sectorcontactpersoon primair onderwijs), KPC, tel: 073- 6247247, email:(p.franken@kpcgroep.nl)

Judith de Beer (coördinator interculturalisering voor de BVE-sector), Zadkine College, tel: 010-2433499

Anette de Ruiter, contactpersoon onderwijs LBR, tel: 010-2010201, email: (deruiter@lbr.nl)

L
LBR, Afdeling Communicatie Jeroen Visser
website LBR: www.lbr.nl
LBR Gebouw de Weenahof Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam tel: 010 - 20 10 230 fax: 010 - 20 10 222 laatste nieuws lbr: www.lbr.nl/lbr/index_lbr.html emailserver: www.lbr.nl/formulier.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie