Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-10-2001
Politieberichten van 10/10 (13.00 uur) t/m 11/10 (07.00 uur)

Schiermonnikoog: vrouw onwel
Woensdag omstreeks 10.30 uur fietste een 58-jarige inwoonster van Rotterdam over de Veerdam. Zij voelde zich op een gegeven moment niet goed en viel van haar fiets. Zij liep hierbij een hoofdwond op. De vrouw werd overgebracht naar de huisarts op het eiland, die haar heeft behandeld.

Leeuwarden: mishandeling
Woensdag omstreeks 13.20 uur parkeerde een 55-jarige inwoner van Leeuwarden zijn auto in de parkeervakken voor het politiebureau aan het Hofplein. Het parkeervak, waarin hij zijn auto neerzette, was bestemd de politie en was ook als zodanig aangegeven. Een politieagent sprak de man hierop aan. De man uitte toen enige bedreigingen naar de politieman, die hem daarop wilde aanhouden. Hierop werd de politieman door de man geslagen. Met behulp van collega`s kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte kreeg via Kort OM een transactievoorstel van f 925.- en werd daarna in vrijheid gesteld.

Hallum: diefstal auto
Van dinsdag op woensdag werd vanaf It Pypke een personenauto, merk Audi 80, kleur wit, voorzien van het kenteken RL-83-FH gestolen. De auto stond voor de woning van de eigenaresse, een 58-jarige inwoonster van Hallum. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: inbraak in auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Blauwhuisterweg. Een zijruit van de auto werd ingeslagen. Een tas, die op de achterbank stond werd weggenomen. In de tas zaten identiteitspapieren, bankpasjes, een portemonnee met wat kleingeld en papieren van een paard. De eigenaresse, een 38-jarige inwoonster van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: brand woning
Woensdag omstreeks 11.15 uur kwam er een melding binnen dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Ericastraat. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de woonkamer in de transformator van een halogeen schemerlamp. De gordijnen/ luxaflex en een telefoon liepen schade op. De brand werd door de bewoonster, een 41-jarige vrouw, geblust met twee pannen water. De brandweer, die was gewaarschuwd, behoefde niet meer in actie te komen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 15.15 uur werd een 29-jarige inwoner van Leeuwarden betrapt bij een winkeldiefstal. De verdachte nam bij een supermarkt aan het Cambuurplein een fleecejack weg met een winkelwaarde van f 59.- De verdachte werd door het personeel aangehouden. Toen de verdachte werd overgebracht naar het kantoor, om de komst van de politie af te wachten, werd hij agressief. Hij bedreigde de medewerkers van de supermarkt en er ontstond een vechtpartij, waarbij verschillende klappen vielen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De twee medewerkers van de winkel, een 38-jarige inwoner van Stiens en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en daarna werd hij weer in vrijheidgesteld. Het jack bleef in de winkel achter.

Joure: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 16.15 uur werd bij een winkel aan de Roggemolenstraat een winkeldiefstal gepleegd. Toen het alarm van de winkel afging, zag het personeel een onbekend man met een tas de winkel uitlopen. Een medewerkster van de winkel, een 22-jarige inwoonster van Sneek, liep hierop achter de man aan en trachtte hem aan te houden. De man verzette zich en met behulp van een omstander kon zij hem de tas afhandig maken. In de tas zaten 4 trainingsbroeken en een spijkerbroek, die uit de winkel waren gestolen. De verdachte kon even later op de Merk worden aangehouden. Het betrof hier een 56-jarige inwoner van Joure. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en daarna is hij weer in vrijheid gesteld.

Beetsterzwaag: aanrijding met lichtgewonde
Woensdag omstreeks 14.50 uur reed een bromfietsbestuurster, een 16-jarige inwoonster van Boornbergum, over het Kerkepad Oost in de richting van de kruising met de Pastorielaan. Op deze kruising verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Beetsterzwaag. Een duopassagier, een 15-jarige inwoonster van Beetsterzwaag, liep bij deze aanrijding enige schaafwonden op, die ter plaatse door een huisarts werden behandeld.

Kollum: inbraak woning
Woensdag tussen 07.00 en 16.00 uur werd ingebroken in een boerderij aan de Trekweg. Een ruit in de voordeur werd vernield. Uit de boerderij werden een gouden ketting, twee creditcards een ring en een klein geldbedrag weggenomen. De bewoonster, een 34-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: onder invloed
Woensdag omstreeks 19.30 uur werd op de Compagnonsstraat een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 53-jarige inwoonster van Oldeholtpade, bleek gedronken te hebben. Ondanks herhaalde pogingen, werkte de vrouw niet mee aan de blaastest. Hiervoor kreeg zij een proces-verbaal. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod voor 24 uren.

Sneek: man tegen boom
Woensdag omstreeks 19.15 uur liet een 87-jarige inwoner van Sneek zijn hond uit op de Groeneweg. Terwijl de man met de hond aan het wandelen was, zag de hond aan de overkant van de straat een soortgenoot. Leuk . Spelen en de hond gaf een ferme ruk aan de lijn. De eigenaar van de hond was hierop niet bedacht en werd zowat uit zijn schoenen getrokken en helaas stond tussen de man en de hond ook nog een boom. De man wist op dat moment even niet meer waar hij was en liep een klein wondje op aan zijn hoofd. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Heerenveen: diefstal bedrijf
Woensdag omstreeks 18.50 uur werden 2 mannen in een bedrijf aan de Marktweg overlopen door de schoonmaaksters. De mannen waren het bedrijf binnengekomen door de voordeur, die nog openstond in verband met de schoonmaakwerkzaamheden. Bij het zien van de schoonmaakster renden de twee mannen het bedrijf uit en verdwenen in een donker grijze personenauto, die met gedoofde lichten wegreed. Van de twee mannen is geen signalement bekend. Is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Oldeberkoop: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.15 uur werd op de Stellingenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Hoogersmilde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.20 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie