Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-10-2001
Politieberichten van 10/10 (13.00 uur) t/m 11/10 (07.00 uur)

Schiermonnikoog: vrouw onwel
Woensdag omstreeks 10.30 uur fietste een 58-jarige inwoonster van Rotterdam over de Veerdam. Zij voelde zich op een gegeven moment niet goed en viel van haar fiets. Zij liep hierbij een hoofdwond op. De vrouw werd overgebracht naar de huisarts op het eiland, die haar heeft behandeld.

Leeuwarden: mishandeling
Woensdag omstreeks 13.20 uur parkeerde een 55-jarige inwoner van Leeuwarden zijn auto in de parkeervakken voor het politiebureau aan het Hofplein. Het parkeervak, waarin hij zijn auto neerzette, was bestemd de politie en was ook als zodanig aangegeven. Een politieagent sprak de man hierop aan. De man uitte toen enige bedreigingen naar de politieman, die hem daarop wilde aanhouden. Hierop werd de politieman door de man geslagen. Met behulp van collega`s kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte kreeg via Kort OM een transactievoorstel van f 925.- en werd daarna in vrijheid gesteld.

Hallum: diefstal auto
Van dinsdag op woensdag werd vanaf It Pypke een personenauto, merk Audi 80, kleur wit, voorzien van het kenteken RL-83-FH gestolen. De auto stond voor de woning van de eigenaresse, een 58-jarige inwoonster van Hallum. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: inbraak in auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Blauwhuisterweg. Een zijruit van de auto werd ingeslagen. Een tas, die op de achterbank stond werd weggenomen. In de tas zaten identiteitspapieren, bankpasjes, een portemonnee met wat kleingeld en papieren van een paard. De eigenaresse, een 38-jarige inwoonster van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: brand woning
Woensdag omstreeks 11.15 uur kwam er een melding binnen dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Ericastraat. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de woonkamer in de transformator van een halogeen schemerlamp. De gordijnen/ luxaflex en een telefoon liepen schade op. De brand werd door de bewoonster, een 41-jarige vrouw, geblust met twee pannen water. De brandweer, die was gewaarschuwd, behoefde niet meer in actie te komen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 15.15 uur werd een 29-jarige inwoner van Leeuwarden betrapt bij een winkeldiefstal. De verdachte nam bij een supermarkt aan het Cambuurplein een fleecejack weg met een winkelwaarde van f 59.- De verdachte werd door het personeel aangehouden. Toen de verdachte werd overgebracht naar het kantoor, om de komst van de politie af te wachten, werd hij agressief. Hij bedreigde de medewerkers van de supermarkt en er ontstond een vechtpartij, waarbij verschillende klappen vielen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De twee medewerkers van de winkel, een 38-jarige inwoner van Stiens en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en daarna werd hij weer in vrijheidgesteld. Het jack bleef in de winkel achter.

Joure: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 16.15 uur werd bij een winkel aan de Roggemolenstraat een winkeldiefstal gepleegd. Toen het alarm van de winkel afging, zag het personeel een onbekend man met een tas de winkel uitlopen. Een medewerkster van de winkel, een 22-jarige inwoonster van Sneek, liep hierop achter de man aan en trachtte hem aan te houden. De man verzette zich en met behulp van een omstander kon zij hem de tas afhandig maken. In de tas zaten 4 trainingsbroeken en een spijkerbroek, die uit de winkel waren gestolen. De verdachte kon even later op de Merk worden aangehouden. Het betrof hier een 56-jarige inwoner van Joure. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en daarna is hij weer in vrijheid gesteld.

Beetsterzwaag: aanrijding met lichtgewonde
Woensdag omstreeks 14.50 uur reed een bromfietsbestuurster, een 16-jarige inwoonster van Boornbergum, over het Kerkepad Oost in de richting van de kruising met de Pastorielaan. Op deze kruising verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Beetsterzwaag. Een duopassagier, een 15-jarige inwoonster van Beetsterzwaag, liep bij deze aanrijding enige schaafwonden op, die ter plaatse door een huisarts werden behandeld.

Kollum: inbraak woning
Woensdag tussen 07.00 en 16.00 uur werd ingebroken in een boerderij aan de Trekweg. Een ruit in de voordeur werd vernield. Uit de boerderij werden een gouden ketting, twee creditcards een ring en een klein geldbedrag weggenomen. De bewoonster, een 34-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: onder invloed
Woensdag omstreeks 19.30 uur werd op de Compagnonsstraat een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 53-jarige inwoonster van Oldeholtpade, bleek gedronken te hebben. Ondanks herhaalde pogingen, werkte de vrouw niet mee aan de blaastest. Hiervoor kreeg zij een proces-verbaal. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod voor 24 uren.

Sneek: man tegen boom
Woensdag omstreeks 19.15 uur liet een 87-jarige inwoner van Sneek zijn hond uit op de Groeneweg. Terwijl de man met de hond aan het wandelen was, zag de hond aan de overkant van de straat een soortgenoot. Leuk . Spelen en de hond gaf een ferme ruk aan de lijn. De eigenaar van de hond was hierop niet bedacht en werd zowat uit zijn schoenen getrokken en helaas stond tussen de man en de hond ook nog een boom. De man wist op dat moment even niet meer waar hij was en liep een klein wondje op aan zijn hoofd. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Heerenveen: diefstal bedrijf
Woensdag omstreeks 18.50 uur werden 2 mannen in een bedrijf aan de Marktweg overlopen door de schoonmaaksters. De mannen waren het bedrijf binnengekomen door de voordeur, die nog openstond in verband met de schoonmaakwerkzaamheden. Bij het zien van de schoonmaakster renden de twee mannen het bedrijf uit en verdwenen in een donker grijze personenauto, die met gedoofde lichten wegreed. Van de twee mannen is geen signalement bekend. Is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Oldeberkoop: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.15 uur werd op de Stellingenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Hoogersmilde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.20 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...