Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse F-16's oefenen in Zweden

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


Nieuwsberichten
Zweedse Viggen

Nederlandse F-16's oefenen in Zweden

10-10-2001

Acht F-16 jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht trainen van morgen (11 oktober) tot en met volgende week vrijdag (19 oktober) samen met vliegtuigen van de Zweedse luchtmacht. De toestellen van het 311-Squadron op de vliegbasis Volkel vertrekken hiervoor naar de vliegbasis Kallax/Lulea in Noord-Zweden. Het gaat om een oefening in het kader van het Partnership for Peace-programma van de NAVO.

Doel van de oefening is het versterken van de banden tussen de Nederlandse en Zweedse luchtmacht. Tijdens het verblijf van de Nederlandse F-16's in Zweden worden luchtverdedigings-, grondaanvals- en fotoverkenningsmissies gevlogen. Ook worden nachtvluchten gemaakt waarbij de vliegers gebruik maken van helderheidsversterkers, de zogenoemde "night vision goggles". De Nederlandse luchtmachtmilitairen zijn te gast bij de Zweedse F4 "flygflottilj" die ondermeer is uitgerust met het JA-37 Viggen jachtvliegtuig. Afgezien van personeel van het 311-Squadron, nemen ook personeelsleden van de ondersteunende 900-, 901- en 902-Squadrons deel aan de oefening. In totaal gaat het om ruim honderd luchtmachtmilitairen. (foto: Peter Wiezoreck)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie