Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 11-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 08.55 uur
Winkeldief gepakt

LEUSDEN Bij een winkel aan t Erf werd woensdagmiddag een man aangehouden voor diefstal.

Omstreeks tien over drie hoorden winkelpersoneel ter hoogte van de beveiligingspoortjes het alarm afgaan. Een 69-jarige man uit Leusden stond met een tas bij de uitgang. Na controle bleek dat de man een aantal goederen in zijn tas had die niet afgerekend waren.

De man werd vastgehouden in afwachting van de politie. De Leusdenaar werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bekende hij de diefstal.

Verkeerscontroles

Eemland zuid Woensdagmiddag werden op diverse locaties in het district Eemland zuid verkeerscontroles uitgevoerd.

Zo werd onder andere gecontroleerd in Hooglanderveen op de Brenninkmeijerlaan, in Amersfoort op de Leusderweg en in Leusden op de Groene zoom. In totaal schreef de politie 83 bekeuringen uit voor het negeren van het rode verkeerslicht, overschrijden van de toegestane snelheid en het negeren van een gesloten verklaring.

Voor vijf bromfietsbestuurders werd een bekeuring uitgeschreven vanwege het niet dragen van de helm. Tevens kregen vier bestuurders een bon omdat zij geen bromfietscertificaat hadden en drie voor te hard rijden.

Straatroof

AMERSFOORT Op de Holkerweg vond woensdagmiddag een straatroof plaats waarbij een fietser het slachtoffer werd.

Omstreeks half twee reed een 22-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg op zijn fiets over de Holkerweg in de richting van de Ringweg Koppel.Ter hoogte van de flats werd de man ingehaald door een bromfiets met twee mannen erop.

De passagier op de bromfiets greep plotseling de tas van de man die hij om zijn schouder had hangen. De twee verdachten reden hierna hard door en verdwenen.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie