Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse controle op transport en verwerking gronden

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van leefmilieu en landbouw Vera DUA, en onder voorbehoud van een technisch nazicht, een controlesysteem op grondverzet uitgewerkt. Dit moet het mogelijk maken om afgegraven grond beter te controleren naar mogelijke vervuiling en toekomstig gebruik. Bovendien heeft de Vlaamse regering een systeem van Tijdelijke Opslagplaatsen voorzien. Dit zijn verzamelplaatsen van gronden waarvan later bepaald kan worden waar ze terechtkomen.

In Vlaanderen wordt jaarlijks ongeveer 30 miljoen ton grond verzet. Het gaat hier van kleinere grondwerken (bouwen van een huis, aanleggen van een vijver.) tot grootschalige projecten (collectorenwerken, aanleggen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie