Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVT introduceert AVT Legal spraakherkenning

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

AVT introduceert AVT Legal spraakherkenning.

Heemstede, 12 oktober 2001 - Advance Voice Technology (AVT) brengt het spraakherkenningspakket AVT Legal op de markt. Deze Nederlandstalige spraakherkenningsoftware richt zich geheel op de juridische branche. Met AVT Legal dicteert men tekst rechtstreeks aan de computer via een microfoon of digitale memorecorder, waarna het dictaat direct wordt omgezet naar tekst. Het pakket bevat vrijwel alle gangbare juridische termen. Bij een specialisatie is het daarbij behorende vakjargon in een handomdraai toe te voegen aan de reeds bestaande woordenbibliotheek. Met AVT Legal kan men in maar liefst 4 talen dicteren (Nederlands, Frans, Duits en Engels).

AVT Legal
Met AVT Legal zet men in een oogwenk spraak om in tekst. Men praat tegen de computer en de woorden verschijnen direct in o.a. tekstverwerkers, e-mail programma's, formulieren alsook in eigen toepassingen. AVT Legal leert een stem in circa 10 minuten herkennen, waarnaar men direct aan de slag kunt. Bovendien verhoogt de nauwkeurigheid voortdurend naarmate de software vaker gebruikt wordt.

Het programma werkt met vrijwel elke Windows-toepassing en office-applicaties. Men kan eenvoudig nieuwe termen en vakjargon toevoegen aan de woordenbibliotheek. Met de geavanceerde macrofunctie kan men zelf stemopdrachten (macro's) creëren, veel gebruikte termen en woorden met één stemcommando in het document voegen, documenten aanmaken, toepassingen starten en andere complexe taken uitvoeren d.m.v. één gesproken opdracht. Met AVT Legal is het mogelijk om een andere medewerker de gedicteerde tekst te laten redigeren en corrigeren door het terugluisteren van de spraakopname. Wanneer men het programma uitbreidt door gebruik te maken van een digitale memorecorder, kan men onderweg dicteren en het dictaat later op de PC omzetten naar tekst en het vervolgens corrigeren en redigeren.

AVT Legal heeft een algemeen woordenboek van 250.000 woorden, aangevuld met een omvangrijke woordenlijst met juridische termen (60.000). Verder is het mogelijk om geheel stemgestuurd over internet te surfen en e-mail te dicteren. Met de optie 'woorden toevoegen van document' worden documenten gescand op specifieke woorden die nog niet in het woordenboek voorkomen en toegevoegd aan de woordenbibliotheek.

Nieuw in AVT Legal is het gebruik van meerdere talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) in één pakket. Binnen een document kan men overschakelen naar een andere taal. Alleen de Nederlandse taal heeft het juridisch vocabulaire. Met het afspeelcommando kunnen delen van de tekst in eigen stem teruggehoord worden, wat met name heel handig is bij het corrigeren van tekst, waarvan men niet meer weet hoe dit ook al weer gedicteerd was. Nooit meer stemcommando's vergeten met de referentiekaart, de top 10-commandosticker en de on-line hulp die op het scherm verschijnt. Om vertrouwd te raken met AVT Legal staat er een uitgebreid leerprogramma op de CD om snel en eenvoudig met de mogelijkheden van het programma om te gaan. AVT Legal wordt inclusief een luxe headset geleverd.

Systeemeisen:
Minimaal Windows 98/2000/ME/NT, PC met Pentium II 266MHz processor, minimaal 128Mb RAM geheugen en 190Mb vrije harddiskruimte voor installatie. Voorts dient men te beschikken over een CD-ROM speler en een Dragon compatibel geluidskaart. Voor een optimale werking is het aan te raden om een zwaardere configuratie te nemen dan bovenstaande minimale eisen.

Advance Voice Technology bv
AVT heeft sinds 1985 brede ervaring opgedaan met producten voor spraakherkenning als exclusief distributeur voor Dragon Systems (nu onderdeel van L&H). AVT levert software en hardware die geschikt zijn voor alle vormen van spraakherkenning. AVT biedt zowel standaard als maatwerkoplossingen. Daarnaast levert AVT softwareaanpassingen, installaties, opleidingen en consultancy.

Dit persbericht en andere persinformatie van AVT kunt u ook vinden op de AVT-website: www.spraakherkenning.nl

Voor meer informatie:
Advance Voice Technology bv
Contactpersoon: Bob Witjas
Telefoon: 023-529 43 44
Fax.: 023-529 32 33
E-mail: (bwitjas@AVTbv.nl)

Advance Voice Technology bv
Herenweg 92 - Postbus 641
2100 AP Heemstede
Tel.: 023 - 529 43 44
Fax: 023 - 529 32 33
E-mail: (AVT@AVTbv.nl)
www.spraakherkenning.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie