Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marine stelt Fregat Hr.Ms. Jan van Brakel uit dienst

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Fregat Hr.Ms. Jan van Brakel uit dienst

11-10-2001

In Den Helder stelt de Koninklijke Marine morgen (12 oktober) het fregat Hr.Ms. Jan van Brakel uit dienst. Alvorens de uitdienststellingsceremonie 's middags begint, maakt het 18-jaar oude fregat een laatste vaartocht met oud-commandanten, oud-chefs der equipage en de doopster. Na de uitdienststelling beschikt de Koninklijke Marine nog over twee standaardfregatten, de Hr.Ms. Philips van Almonde en Hr.Ms. Bloys van Treslong.

De kiel van Hr.Ms. Jan van Brakel werd in november 1979 gelegd. Op 16 mei 1981 werd het schip bij de bouwer, de werf Koninklijke Mij De Schelde in Vlissingen, gedoopt door mevrouw H. de Geus, echtgenote van de toenmalige minister van Defensie. Op 14 april 1983 werd het 3.600 ton metende fregat in dienst gesteld. De belangrijkste taak van de standaardfregatten van de Koninklijke Marine was de bestrijding van onderzeeboten en oppervlaktedoelen. In totaal had de marine twaalf dergelijke fregatten in dienst.

De laatste jaren maakte de Hr.Ms. Jan van Brakel ondermeer deel uit van het eskader van de Koninklijke Marine, het NAVO-eskader voor de Middellandse Zee en was het stationsschip in de West. In die hoedanigheid leverd fregat een belangrijke bijdrage aan de drugbestrijding in het Caraïbisch Gebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie