Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 12-10-2001
Politieberichten van 11/10 (13.00 uur) t/m 12/10 (07.00 uur)

Oldeberkoop: aanrijding
Donderdag omstreeks 13.30 uur reed een 46-jarige inwoonster van Reduzum met haar auto over de Provinciale Weg (N351) onder Oldeberkoop. Voor haar reed een personenauto, die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Oldeberkoop. Achter deze auto was een veetrailer gekoppeld. Op de kruising met de Deddingabuurt wilde deze bestuurder linksaf slaan. De bestuurster had dit te laat in de gaten en tot overmaat van ramp trapte zij ook nog naast het rempedaal. Het gevolg was,dat zij achter op de veetrailer reed. Ten gevolge van de aanrijding brak de trekhaak van de auto en de veetrailer botste op een personenauto, die uit tegen overgestelde richting naderde. Deze auto werd bestuurd door een 65-jarige inwoner van Appelscha. Er vielen geen gewonden bij deze aanrijding. De veetrailer was leeg.

Bolsward: diefstal bouwmaterialen
Van woensdag op donderdag werden uit een in aanbouw zijnde bedrijfshal aan de Marne een bouwcirkelzaagtafel en een stroomverdeelkast weggenomen. De bedrijfshal kon nog niet worden afgesloten. De weggenomen goederen waren eigendom van een bouwbedrijf uit Bolsward. Een medewerker van het bouwbedrijf, een 43-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: rood licht
Donderdag omstreeks 12.45 uur werd een fietser bekeurd ter zake het rijden door een rood verkeerslicht op de hoek Gerbrandyweg Groningerstraatweg. De fietser, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, gaf toen hij een bekeuring voor het rijden door een rood verkeerslicht kreeg, een valse naam op. Ook hiervoor kreeg de jongeman een bekeuring.

Nes: inbraak strandpaviljoen
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in het strandpaviljoen aan de Strandweg te Nes Ameland. Via verbreking van een ruit was men het paviljoen binnen gekomen. In het paviljoen werd het geld uit de kassalade weggenomen. De eigenaar, een 60-jarige inwoner van Buren, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 14.00 uur reed een bestuurster met haar scootmobiel over de Langewijk. Op de kruising met de Dwarswijk wilde de bestuurster, een 84-jarige inwoonster van Drachten, linksaf slaan. Zij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Drachten, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd en verleende deze bestuurder geen vrije doorgang. De bestuurster werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling weer naar huis.

Franeker: brand
Donderdag omstreeks 16.35 uur kwam er een melding dat er brand was uitgebroken in de voormalige taxicentrale aan de Lyclamastraat. Het pand stond leeg. Het betrof hier een uitslaande brand, waarbij de omliggende woningen gevaar liepen. Door de brandweer werd het vuur met groot materieel bestreden. Daar er bij de brand mogelijk asbest vrijkwam, werd de straat voor het publiek ontruimd en werd de bewoners verzocht de ramen en deuren gesloten te houden. Waarschijnlijk heeft de jeugd in het pand met vuur gespeeld. Het gehele pand brandde uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sumar: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 16.30 uur vond op de Van Harinxmaweg een aanrijding plaats waarbij drie auto`s waren betrokken. De bestuurder van een vrachtwagen, een 55-jarige inwoner van Wijnjewoude, bemerkte te laat dat de voor hem rijdende auto`s afremden en nagenoeg stilstonden. Hij botste op zijn voorligger, een personenauto, die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Stiens. Deze auto botste vervolgens weer op de personenauto voor hem. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige inwoonster van Burgum. De inwoner van Stiens klaagde over nekpijn en zou zich in verbinding stellen met zijn huisarts. Een aantal weggebruikers had meer aandacht voor de aanrijding dan voor wat er op de weg gebeurde. Het gevolg hiervan was dat op nagenoeg dezelfde plaats nog een aanrijding ontstond, waarbij drie auto`s waren betrokken. Deze aanrijding had alleen materiele schade tot gevolg.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Donderdag omstreeks 17.35 uur zag een politieman in burger dat op het Wilhelminaplein een man een fiets wegnam. Toen de fietsendief wegreed, zette de politieman in burger te voet de achtervolging in en kon hij de man, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De fiets bleek eigendom te zijn van een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden, die aangifte heeft gedaan. Op het bureau werd de fiets aan haar teruggegeven. De verdachte kreeg en proces-verbaal en werd daarna weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 19.35 uur werd in een supermarkt aan de Dracht een winkeldief op heterdaad betrapt. De verdachte, een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats had in de winkel een driehoeksschuurmachine weggenomen toen hij werd betrapt door een medeweker van de Nederlandse veiligheidsdienst. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Bij onderzoek bleek dat hij bij nog een tweetal winkels in het centrum van Heerenveen goederen (o.a. mixer en föhn) had weggenomen. De betrokken winkeliers hebben aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten.

Sneek: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 19.50 uur reed een bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige inwoner van Sneek, over de Lemmerweg in de richting van het centrum. Op een gegeven moment stak een voetgangster, een 28-jarige inwoonster van Bolsward, plotseling de weg over. De bromfietser reed tegen de vrouw aan en beiden kwamen ten val. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Aldaar bleken de verwondingen mee te vallen en na behandeling kon zij weer naar huis.

Stiens: onder invloed
Donderdag omstreeks 22.05 uur werd op de Uniabuurt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Stiens, bleek gedronken te hebben Aan het bureau blies de man 390 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren.

Noordwolde: diefstal auto
Donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur werd vanaf de Elsweg een personenauto, merk Peugeot, kleur grijs, voorzien van het kenteken TN-80-JD gestolen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Noordwolde, had de sleutels in de auto laten zitten toen hij deze eventjes parkeerde op de parkeerplaats bij de tennisvereniging. Toen hij terugkwam bij zijn auto, bleek deze verdwenen te zijn. De man heeft aangifte gedaan.

Drachten: vernieling fiets
Donderdag omstreeks 21.45 uur kwam er een melding binnen dat op de Houtlaan meerdere personen bezig waren met het vernielen van een fiets. Na de vernieling waren mannen weggereden in een rode personenauto. Door een getuige werd gezien dat de wagen wegreed over de Rijksweg A 7 in de richting Heerenveen. Op de Haskeruitgang te Heerenveen kon de wagen aan de kant worden gezet. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Drachten, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau evenals de beide inzittenden, een 26-jarige inwoner en een 18-jarige inwoner van Drachten. De verdachten werden ingesloten en moeten nog worden gehoord.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd op de Egelantierstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 740 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Donkerbroek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd op de Herenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Hurdegaryp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 440 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 17.30 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Mariniersespel. Via verbreking van een uitzetraam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden sieraden, een portemonnee met kleingeld en een videorecorder weggenomen. De bewoonster, een 38-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie