Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 12-10-2001
Politieberichten van 11/10 (13.00 uur) t/m 12/10 (07.00 uur)

Oldeberkoop: aanrijding
Donderdag omstreeks 13.30 uur reed een 46-jarige inwoonster van Reduzum met haar auto over de Provinciale Weg (N351) onder Oldeberkoop. Voor haar reed een personenauto, die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Oldeberkoop. Achter deze auto was een veetrailer gekoppeld. Op de kruising met de Deddingabuurt wilde deze bestuurder linksaf slaan. De bestuurster had dit te laat in de gaten en tot overmaat van ramp trapte zij ook nog naast het rempedaal. Het gevolg was,dat zij achter op de veetrailer reed. Ten gevolge van de aanrijding brak de trekhaak van de auto en de veetrailer botste op een personenauto, die uit tegen overgestelde richting naderde. Deze auto werd bestuurd door een 65-jarige inwoner van Appelscha. Er vielen geen gewonden bij deze aanrijding. De veetrailer was leeg.

Bolsward: diefstal bouwmaterialen
Van woensdag op donderdag werden uit een in aanbouw zijnde bedrijfshal aan de Marne een bouwcirkelzaagtafel en een stroomverdeelkast weggenomen. De bedrijfshal kon nog niet worden afgesloten. De weggenomen goederen waren eigendom van een bouwbedrijf uit Bolsward. Een medewerker van het bouwbedrijf, een 43-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: rood licht
Donderdag omstreeks 12.45 uur werd een fietser bekeurd ter zake het rijden door een rood verkeerslicht op de hoek Gerbrandyweg Groningerstraatweg. De fietser, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, gaf toen hij een bekeuring voor het rijden door een rood verkeerslicht kreeg, een valse naam op. Ook hiervoor kreeg de jongeman een bekeuring.

Nes: inbraak strandpaviljoen
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in het strandpaviljoen aan de Strandweg te Nes Ameland. Via verbreking van een ruit was men het paviljoen binnen gekomen. In het paviljoen werd het geld uit de kassalade weggenomen. De eigenaar, een 60-jarige inwoner van Buren, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 14.00 uur reed een bestuurster met haar scootmobiel over de Langewijk. Op de kruising met de Dwarswijk wilde de bestuurster, een 84-jarige inwoonster van Drachten, linksaf slaan. Zij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Drachten, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd en verleende deze bestuurder geen vrije doorgang. De bestuurster werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling weer naar huis.

Franeker: brand
Donderdag omstreeks 16.35 uur kwam er een melding dat er brand was uitgebroken in de voormalige taxicentrale aan de Lyclamastraat. Het pand stond leeg. Het betrof hier een uitslaande brand, waarbij de omliggende woningen gevaar liepen. Door de brandweer werd het vuur met groot materieel bestreden. Daar er bij de brand mogelijk asbest vrijkwam, werd de straat voor het publiek ontruimd en werd de bewoners verzocht de ramen en deuren gesloten te houden. Waarschijnlijk heeft de jeugd in het pand met vuur gespeeld. Het gehele pand brandde uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sumar: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 16.30 uur vond op de Van Harinxmaweg een aanrijding plaats waarbij drie auto`s waren betrokken. De bestuurder van een vrachtwagen, een 55-jarige inwoner van Wijnjewoude, bemerkte te laat dat de voor hem rijdende auto`s afremden en nagenoeg stilstonden. Hij botste op zijn voorligger, een personenauto, die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Stiens. Deze auto botste vervolgens weer op de personenauto voor hem. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige inwoonster van Burgum. De inwoner van Stiens klaagde over nekpijn en zou zich in verbinding stellen met zijn huisarts. Een aantal weggebruikers had meer aandacht voor de aanrijding dan voor wat er op de weg gebeurde. Het gevolg hiervan was dat op nagenoeg dezelfde plaats nog een aanrijding ontstond, waarbij drie auto`s waren betrokken. Deze aanrijding had alleen materiele schade tot gevolg.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Donderdag omstreeks 17.35 uur zag een politieman in burger dat op het Wilhelminaplein een man een fiets wegnam. Toen de fietsendief wegreed, zette de politieman in burger te voet de achtervolging in en kon hij de man, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De fiets bleek eigendom te zijn van een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden, die aangifte heeft gedaan. Op het bureau werd de fiets aan haar teruggegeven. De verdachte kreeg en proces-verbaal en werd daarna weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 19.35 uur werd in een supermarkt aan de Dracht een winkeldief op heterdaad betrapt. De verdachte, een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats had in de winkel een driehoeksschuurmachine weggenomen toen hij werd betrapt door een medeweker van de Nederlandse veiligheidsdienst. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Bij onderzoek bleek dat hij bij nog een tweetal winkels in het centrum van Heerenveen goederen (o.a. mixer en föhn) had weggenomen. De betrokken winkeliers hebben aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten.

Sneek: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 19.50 uur reed een bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige inwoner van Sneek, over de Lemmerweg in de richting van het centrum. Op een gegeven moment stak een voetgangster, een 28-jarige inwoonster van Bolsward, plotseling de weg over. De bromfietser reed tegen de vrouw aan en beiden kwamen ten val. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Aldaar bleken de verwondingen mee te vallen en na behandeling kon zij weer naar huis.

Stiens: onder invloed
Donderdag omstreeks 22.05 uur werd op de Uniabuurt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Stiens, bleek gedronken te hebben Aan het bureau blies de man 390 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren.

Noordwolde: diefstal auto
Donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur werd vanaf de Elsweg een personenauto, merk Peugeot, kleur grijs, voorzien van het kenteken TN-80-JD gestolen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Noordwolde, had de sleutels in de auto laten zitten toen hij deze eventjes parkeerde op de parkeerplaats bij de tennisvereniging. Toen hij terugkwam bij zijn auto, bleek deze verdwenen te zijn. De man heeft aangifte gedaan.

Drachten: vernieling fiets
Donderdag omstreeks 21.45 uur kwam er een melding binnen dat op de Houtlaan meerdere personen bezig waren met het vernielen van een fiets. Na de vernieling waren mannen weggereden in een rode personenauto. Door een getuige werd gezien dat de wagen wegreed over de Rijksweg A 7 in de richting Heerenveen. Op de Haskeruitgang te Heerenveen kon de wagen aan de kant worden gezet. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Drachten, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau evenals de beide inzittenden, een 26-jarige inwoner en een 18-jarige inwoner van Drachten. De verdachten werden ingesloten en moeten nog worden gehoord.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd op de Egelantierstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 740 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Donkerbroek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd op de Herenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Hurdegaryp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 440 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 17.30 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Mariniersespel. Via verbreking van een uitzetraam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden sieraden, een portemonnee met kleingeld en een videorecorder weggenomen. De bewoonster, een 38-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...