Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Muziek Instituut geopend door Riccardo Chailly

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke bibliotheek

Nederlands Muziek Instituut geopend

In aanwezigheid van politici, wetenschappers, musici en andere genodigden is op 10 oktober het Nederlands Muziek Instituut geopend door Riccardo Chailly, chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met een druk op de knop opende Chailly tevens de virtuele deuren van het muziekinstituut.

Het Nederlands Muziek Instituut, dat is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek, was sinds 1 januari van dit jaar al voor publiek toegankelijk. Vanaf heden is het echter ook mogelijk om via internet informatie aan te vragen.

Het Nederlands Muziek Instituut is het resultaat van het samengaan van drie belangrijke `papieren' muziekcollecties: de muziekarchieven en
-bibliotheek van het Gemeentemuseum Den Haag en de muziekdocumentatieverzameling van de stichting Musica Neerlandica.

Sinds 1 januari 2001 hebben deze collecties als Nederlands Muziek Instituut onderdak gevonden in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek.

In deze nieuwe instelling worden collecties, kennis en activiteiten op het gebied van de muziek in het algemeen en meer in het bijzonder van de Nederlandse muziek en het Nederlandse muziekleven gebundeld. Hiermee kan het Nederlands Muziek Instituut zich presenteren als de centrale plaats waar Nederlands muzikaal erfgoed wordt verzameld, geconserveerd, geregistreerd en toegankelijk gemaakt voor het publiek in de breedste zin van het woord.

Nederlands Muziek Instituut
Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag
Openingstijden: ma-vrij. 9-17 uur
Tel.: 070-3140700
Fax: 070-3140720
e-mail: (info@nedmuz.nl)
internetadres: www.nedmuz.nl

12 oktober 2001

Koninklijke Bibliotheek - Nationale bibliotheek van Nederland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie