Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Opel Vectra begin volgend jaar bij de dealer

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

12-10-2001

Vectra begin volgend jaar bij de dealer

Eigenlijk werd hij al tijdens de IAA verwacht maar de nieuwe Vectra zal pas voor het eerst in Genève worden getoond. Kort daarna is hij in de showrooms te bewonderen.

De gloednieuwe Vectra voegt een indrukwekkend nieuw hoofdstuk toe aan Opels succesvolle geschiedenis in de middenklasse. Het model beschikt over een volledig nieuw, bestuurdersgeoriënteerd ontwerp, innovatieve technologie, een hoge mate van comfort en een bijzonder ruim interieur. De expressieve, nieuwe vormgeving laat zien hoe Opel modellen er in de toekomst uit zullen gaan zien. Volgend voorjaar staat de nieuwe Vectra in de Nederlandse showroom.
* Onderscheidende nieuwe stijlkenmerken trendsettend voor nieuwe Opel modellen

* Bijzonder ruim interieur, uitgebreide comfort- en veiligheidsuitrusting

* Innovatief IDS chassis (Interactive Driving System) met ESPPlus
* Investering van 800 miljoen Euro in Europas meest moderne fabriek
Na een investering van bijna 800 miljoen Euro zal in januari volgend jaar met de productie van de geheel nieuwe Vectra worden begonnen in Europas meest moderne autofabriek in Rüsselsheim. Compleet met het nieuwe IDS, een geheel nieuw innovatief chassissysteem, beleeft de nieuwe Vectra zijn wereldpremière in maart volgend jaar op de autotentoonstelling van Genève. Kort daarna zal de verkoop van start gaan.

Opels nieuwe middenklasser zal eerst leverbaar worden als vierdeurs sedan met 4-cylinder ECOTEC motoren, variërend van 90 kW/122 pk tot 108 kW/147 pk (benzine) en van 74 kW/100 pk tot 92 kW/125 pk (diesel). Opel biedt daarbij voor het eerst een automatische vijfversnellingsbak aan op de Vectra. Met deze vijftraps automaat kan ook handmatig worden geschakeld.

In de komende twee jaar zal de modellenlijn van de nieuwe Vectra worden uitgebreid met de introductie van een aantal innovatieve carrosserievarianten, motoren en versnellingsbakken. Gecombineerd met de progressieve toename in productiecapaciteit, inclusief onder meer assemblage in de gemoderniseerde fabriek in Ellesmere Port, Engeland, moet dit de weg vrijmaken voor de terugkeer van de Vectra naar de top van het Europese middenklasse segment.

Een van de hoogtepunten van de derde generatie Vectra is het eerder genoemde, compleet nieuwe IDS-chassissysteem. Samen met een multilinkachteras, de elektro-hydraulische stuurbekrachtiging met elektronische kenveldsturing en het gebruik van aluminium componenten voor een lager onafgeveerd gewicht, levert IDS aanzienlijke verbeteringen op van de rijkwaliteit en het comfort van de auto. Voorts wordt de actieve veiligheid verder vergroot door ESPPlus, een eveneens compleet nieuwe elektronische stabiliteitregeling, dat haar debuut maakt op de nieuwe Vectra.

Dankzij het gebruik van enerzijds hoogwaardige lichtgewicht materialen zoals aluminium en magnesium en anderzijds zeer sterke materialen zoals hardgebakken staal, voldoet de carrosserie van Opels nieuwe middenklasser aan de hoogste eisen in zijn klasse voor wat betreft stabiliteit, veiligheid, comfort en kwaliteit.

Het zelfverzekerde, onderscheidende design van de nieuwe Vectra is een voorbeeld voor toekomstige Opel modellen. Zijn scherpgelijnde contouren benadrukken de grotere afmetingen: dankzij de langere wielbasis (+ 60 millimeters), grotere spoorbreedte (+ 52 mm vóór / + 45 mm achter) en het hogere dak (+ 52 mm) biedt het nieuwe model aanzienlijk meer binnenruimte dan zijn voorganger. De aërodynamische vorm (luchtweerstandcoëfficiënt 0,28) en geavanceerde geluidsdempende maatregelen maken de nieuwe Vectra vooral bijzonder geruisloos, zowel binnen als buiten.

De ambities van de Vectra worden weerspiegeld in het design van de auto, de keuze van de interieurmaterialen en bovenal de grote verscheidenheid aan uitrusting, bedoeld om het comfort en de veiligheid van bestuurder en passagiers zo hoog mogelijk te maken. Zo biedt de nieuwe Vectra bijvoorbeeld een intelligente, elektronisch geregelde airconditioning met een luchtkwaliteitsensor, een breed gamma aan communicatie- en entertainmentsystemen, in acht standen verstelbare voorstoelen, een regensensor en een parkeerhulpsysteem.

De passieve veiligheidsuitrusting omvat onder andere zij-airbags en volledige hoofd-airbags voor bestuurder en voorpassagier, het door Opel gepatenteerde Pedal Release System en verder verbeterde actieve hoofdsteunen voor bescherming tegen whiplash aandoeningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie