Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: district Noord

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: district Noord 12-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Vernieler aangehouden
EMMELOORD Na een melding dat iemand een fiets aan het stelen was, gingen politieagenten donderdagavond naar de Distelstraat. De agenten troffen daar een man aan die met een stok op geparkeerde autos sloeg. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Emmeloord, is op heterdaad aangehouden voor deze vernieling en geboeid voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Agenten troffen de fiets van de melding niet meer aan. De stok is in beslag genomen.

Aanhouding
LELYSTAD Donderdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning in de Archipel. Ter plaatse zagen zij een man op de grond, waarnaast een bivakmuts en een mes lag. De man op de grond verklaarde dat de muts en het mes van hem waren. De 23-jarige Lelystedeling is aangehouden en voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau. De muts en het mes zijn in beslaggenomen. De 21-jarige bewoonster uit Lelystad verklaarde dat de voor haar bekende 23-jarige haar bedreigd had (oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer). De politie onderzoekt de zaak verder.

Easy Rider
SWIFTERBANT Donderdag controleerde de politie in het kader van het Easy Rider-project 5 bromfietsen op de Dronterringweg. Daarvan kregen 3 bestuurders een boete onder andere voor het te hard rijden en het niet tonen van een rijbewijs/bromfietscertificaat.

Aanrijding
EMMELOORD Een 19-jarige man uit Emmeloord raakte begin donderdagmiddag bij een botsing met een vrachtwagen op de Espelerweg gewond (onder andere hoofdletsel). De 19-jarige reed in oostelijke richting over de Espelerweg. Bij het inhalen van een andere auto, botste hij op de tegenmoetkomende vrachtwagen. De 60-jarige chauffeur (uit Zwartsluis) van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Oplettende omstanders, een verpleegkundige en een brandweerman (gegevens niet bekend), verleende eerste hulp. De brandweer bevrijdde de beknelde automobilist en hij is per GGD-ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De traumheli was ook ter plaatse. De provincie zette de weg af en de brandweer maakte de weg schoon. De auto en de vrachtwagen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De weg is aan het einde van de middag vrijgegeven voor het verkeer.

Alcohol
LELYSTAD De politie hield een 48-jarige Lelystedeling donderdagmiddag op de Houtribdreef aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Een melding was bij de politie binnengekomen van een slingerende auto die in de richting van Lelystad reed en waarbij de bestuurder blikjes uit het raam gooide. Een politieagent hield de verdachte staande en hield deze aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij 570 ug/l (1,30 promille) blies. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en is heengezonden. Tegen de Lelystedeling wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
LELYSTAD De politie hield donderdagochtend een aantal snelheidscontroles, waaronder op de Larserdreef. Een tiental automobilisten overtraden de maximum snelheid en krijgen een bekeuring.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie