Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UT: Computersteun lesmateriaalontwikkelaars Afrika

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


drs. Berend Meijering
Corporate Communicatie
Dienst Communicatie en Transfer, Universiteit Twente Postbus 217, 7500 AE Enschede
telefoon: (053) 489 4385
fax: (053) 489 2000
e-mail: (b.meijering@cent.utwente.nl)

Computerondersteuning voor lesmateriaalontwikkelaars in Afrika

WN01/67 *12 oktober 2001

promotie S.E. McKenney, MSc, Faculteit Toegepaste Onderwijskunde: 'Computer-based support for science education materials developers in Africa: exploring potentials'

Het realiseren van onderwijsvernieuwing in de praktijk vraagt van docenten proces wordt in ontwikkelingslanden vaak vergroot door tal van belemmerende randvoorwaarden zoals het gebrek aan relevant lesmateriaal en aan expertise op het gebied van curriculumontwikkeling. Om het vernieuwingsproces beter te laten verlopen zijn gevarieerde vormen van ondersteuning nodig. In dit onderzoek is nagegaan in hoeverre de computer hierbij een ondersteunende rol kan vervullen.

Uitgangspunt is het idee dat curriculumontwikkeling en professionele ontwikkeling van docenten elkaar kunnen versterken. Beide processen komen samen wanneer docenten exemplarisch lesmateriaal ontwikkelen dat een helder beeld geeft van het gebruik van vernieuwende onderwijsaanpak in de klaspraktijk. Het onderzoek had tot doel te verkennen hoe de computer de ontwikkeling van dergelijk materiaal voor de exacte vakken in zuidelijk Afrika kan ondersteunen.

Er is een programma ontwikkeld dat door (met name Afrikaanse) experts en gebruikers als praktisch bruikbaar is beoordeeld. Naar hun oordeel kan het programma gebruikers brengen tot betere exemplarische lesmaterialen en draagt het tevens bij aan eigen professionele ontwikkeling.

promotoren prof. dr. J.J.H. van den Akker en prof. dr. Tj. Plomp
informatie drs. B. Meijering, telefoon (053) 489 43 85 e-mail (b.meijering@cent.utwente.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie