Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Maastricht

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.50 uur) Vrijdag 12 oktober 2001

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 38 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmorgen 12 oktober 2001 door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van twee pogingen tot inbraak in winkels.
Onder het spiedende oog van de camerabewaking in de binnenstad van Maastricht pleegde de inwoner van Maastricht omstreeks 03.50 uur twee pogingen tot inbraak. Op de beelden van de camera was te zien dat de man in de portieken van winkels ging staan waar hij beslist niet naar de inhoud van de etalages aan het kijken was. Meteen werd een patrouilleauto aangestuurd die naar de Spilstraat werd gezonden. Nadat bleek dat er twee pogingen tot inbraak hadden plaatsgevonden, aan beide toegangsdeuren werden verse sporen van braak aangetroffen, werd de man aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij een onderzoek in zijn kleding werd een schroevendraaier aangetroffen die door de politie werd in beslag genomen. De politie maakt tegen de 38 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal op.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Maastricht is vrijdag 12 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 00.40 uur over de Maasboulevard te Maastricht waar hij door de politie werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met hem rook hij behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een uitslag aangaf van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, woninginbraken:
Op donderdag 11 oktober hebben op de Via Regia te Maastricht drie woninginbraken voorgedaan.
In twee naast elkaar gelegen flatwoningen aan de via Regia werd donderdag tussen 09.00 en 18.00 uur ingebroken. In beide gevallen werden de toegangsdeuren ter hoogte van het slot geforceerd. In een woning werd een behoorlijke ravage aangericht en werd slecht een zonnenbril ontvreemd. In de andere woning werden twee horloges, enkele gouden juwelen en een geldbedrag van enkele honderden Belgische Francs ontvreemd. Van beide inbraken hebben de bewoners aangifte gedaan. Eveneens in een flatwoning aan de via Regia maar in een andere portaal werd ook ingebroken. Alleen stond hier de flatwoning leeg en werd er niets ontvreemd.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Vrijdagmorgen 12 oktober 2001 heeft op de Appiushof te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en de bestuurster van een snorfiets. Deze laatste werd gewond en werd opgenomen in het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Een 16 jarige snorfietsbestuurster woonachtig te Maastricht is omstreeks 02.13 uur op de Appiushof ter hoogte van de Horatiushof te Maastricht door nog onbekende reden frontaal met haar voertuig tegen een tegemoet rijdende personenauto gereden. Door de klap van de aanrijding raakte de snorfietster gewond waarna zij op het wegdek bleef liggen. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar zij met een hoofdletsel werd opgenomen De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Maastricht, rectificatie:
In een persbericht dat woensdag 10 oktober 2001 werd uitgebracht onder de kop Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed: is een fout geslopen. Abusievelijk werd hierin gemeld dat de uitbater van café de aanrijding bij de politie gemeld zou hebben. Dit blijkt niet juist te zijn. Een buurtbewoner blijkt dit gemeld te hebben. De uitbater van het café heeft zich bij de politie beklaagd over de onjuiste berichtgeving. De politie rectificeert hiermede de berichtgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie