Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 12-10-2001
Persbericht 12 oktober 2001

Helmond / Laarbeek: Politie lost reeks etalagekraken en diefstallen op

Een team van politiemensen uit Helmond en Gemert-Laarbeek hebben met de aanhouding van drie verdachten een reeks aan etalagekraken, diefstallen en geweldplegingen tegen politiemensen opgelost. Op 24 september werd in Helmond een Peugeot gestolen. In Mierlo werd die dag een Opel Kadett gestolen. Die twee autos doken telkens op bij etalagekraken in de regio Brabant Zuid-Oost maar ook daarbuiten in andere regios. Op 28 september jl. zag een politieagent in Gemert een van de autos met inzittenden in de Nieuwstraat. Nog voordat de agent bij de bestuurder was werd op hem ingereden. De agent loste toen een schot op de banden van de auto. Op 1 oktober reden agenten de gestolen Peugeot klem op de Clundert in Helmond. De bestuurder ramde echter tot tweemaal toe de politieauto en wist daarna de dans te ontspringen. Politieonderzoek naar de twee autos, de diefstallen en ramkraken die daar mee gepleegd werden, leidden op 4 oktober jl. tot de aanhouding van een 34-jarige Helmonder en diens 43-jarige vriendin uit Roterdam. Agenten van het team zagen de twee verdachten donderdag 4 oktober op de Dijksestraat in Helmond lopen. Ze werden direct aangehouden. Op 8 oktober werd op het Zuidende in Helmond een 35-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was de derde persoon die steeds betrokken was bij de etalagekraken en diefstallen. Op 10 oktober zijn de drie verdachte voor de rechter commissaris in s Hertogenbosch geleid. Ze zijn alle drie in voorlopige hechtenis genomen. Tot nu zijn bij de politie 30 zaken bekend waarbij het drietal al dan niet in wisselende samenstelling betrokken was. Een aantal van deze feiten:

Etalagekraak Kromme Steenweg Helmond op 24 september.

Etalagekraak Borchmolendijk in St Oedenrode op 26 september

Etalagekraak Dorpsstraat in Bakel op 27 september.

Etalagekraak Emmastraat in Asten op 30 september.

Etalagekraak Hoofdstraat Schijndel op 30 september.

Diefstal horloges uit een winkel aan de Jan Deckersstraat in Heeze op 2 oktober.

Winkeldiefstallen ( georganiseerd) onder meer in Beek en Donk, Geldrop en Helmond

Meerdere malen tanken zonder te betalen met de gestolen autos in onder meer Helmond en Oirschot. Het onderzoek naar de diefstallen en de eventuele buit gaat door. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten in deze zaken. Van de buit is tot nu niets teruggevonden. Een groot deel is opgegaan aan verdovende middelen, die het drietal gebruikte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie