Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvulling op Ministerraad-bericht Vuurwerkramp Enschede

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksvoorlichtingsdienst
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

AANVULLING OP MINISTERRAAD-BERICHT: "STAND VAN ZAKEN FINANCIELE

AFWIKKELING VUURWERKRAMP ENSCHEDE" (uitgegeven op vrijdag 12 oktober 2001, 15.20 uur)

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties

Persbericht Ministerraad
12 oktober 2001

UITVOERING ACTIEPUNTEN NA VUURWERKRAMP ENSCHEDE OP SCHEMA

Het kabinet ligt op schema bij de uitvoering van de 92 actiepunten, die het had opgesteld naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede. Dat blijkt uit de eerste halfjaarlijkse rapportage, die het kabinet naar de Tweede Kamer stuurt. Per actiepunt staat in de rapportage aangegeven wat de stand van zaken is. Daarnaast is de stand van zaken vermeld over de uitvoering van moties en toezeggingen uit het Kamerdebat van april 2001 over de vuurwerkramp.

In de volgende rapportage, die over een half jaar zal verschijnen, zullen ook de actiepunten naar aanleiding van de nieuwjaarsbrand in Volendam worden opgenomen.

Veel actiepunten moet het rijk samen met provincies en gemeenten uitvoeren. Om te voorkomen dat de verschillende overheden langs elkaar heen werken, is een taskforce geformeerd van het rijk, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Deze taskforce voert de regie over de aanpak van de gezamenlijke actiepunten. Voorzitter van de taskforce is H. Ouwerkerk, burgemeester van Almere.
Daarnaast laat de taskforce de geldende wet- en regelgeving over publieke veiligheid doorlichten, waar het gaat om infrastructurele en milieurisico's. De doorlichting moet een overzicht opleveren van de knelpunten in de uitvoering, controle en handhaving. De doorlichting moet inzicht geven in complexe, tegenstrijdige en neit goed afgestemde regels, en eventueel in het ontbreken van regels. Dit moet leiden tot aanbevelingen voor meer consistente en transparante wet- en regelgeving.

RVD, 12.10.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie