Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname commando GOEM door P. P. Verhulsdonk in Doorn

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

"GOEM speelt in Champions League Defensie"

12-10-2001

Dat zei kolonel der mariniers P.P. Verhulsdonk vandaag in Doorn waar hij het commando op zich nam van de Groep Operationele Eenheden Mariniers (GOEM). Verhulsdonk nam het commando over deze ongeveer 1.750 man tellende eenheid over van kolonel der mariniers I.A. Koeman. De overdracht werd ondermeer bijgewoond door de burgemeester van Doorn, dhr. Reringh, en de commandant van het Korps Mariniers, generaal-majoor der mariniers W.A.J. Prins.

In de Groep Operationele Eenheden Mariniers zijn alle operationele eenheden van het Korps Mariniers ondergebracht. Dit zijn vier infanteriebataljons, één gevechtssteunbataljon, één logistiek bataljon en één amfibisch ondersteuningsbataljon. De eenheden zijn gestationeerd in Doorn, op de Nederlandse Antillen en op Texel.

In zijn toespraak vatte Koeman zijn tijd als commandant van de Groep Operationele Eenheden Mariniers samen met de volgende woorden: Ik heb het gezien en voor een gedeelte meegemaakt en het was goed! De nieuwe commandant, kolonel der mariniers Verhulsdonk, stelde zijn nieuwe functie te zien als een kroon op zijn marinnierscarrière. Als een waardering voor de loopbaan die ik binnen de marine in het algemeen en in het korps in het bijzonder heb doorlopen. In de ogen van de nieuwe commandant is de GOEM zeer bijzonder: "Omdat de GOEM sinds zijn bestaan meespeelt in de champions league binnen de Nederlandse defensie, maar ook buiten de landsgrenzen!"

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie