Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CargoLifter AG ontwikkelt luchtschip zware megatransporten

Datum nieuwsfeit: 12-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CargoLifter: Openluchtpremière CL 75 AC

Transportballon verlaat voor het eerst de CargoLifter-hangar in Briesen-Brand

Berlijn/Brand (ots) - CargoLifter AG is aan een nieuw hoofdstuk begonnen in de geschiedenis van zijn "Lighter-than-Air" technologie: de CL 75 AC werd voor het eerst uit de hangar gebracht. Op de ochtend van 12 oktober 2001, rond 07:30 uur, werd de ballon met een diameter van 61 meter - die op een hoogte van ongeveer 15 meter zweeft - door middel van mobiele kranen over één kilometer naar het aangrenzende vliegveld getrokken, waar hij werd verankerd.
"Het succes van vandaag is het eerste praktische bewijs dat we systemen zoals de CL 75 AC en het geplande luchtschip CL 160 buiten de hangar kunnen brengen, zoals we hadden verwacht," zegt Dr. Carl von Gablenz, CEO van CargoLifter AG. "Dit is nooit eerder gebeurd met toestellen van deze afmetingen. Het grootste bestaande luchtvaartuig werd voor het eerst buiten de hangar gebracht. Dat is een echte mijlpaal in de praktische ontwikkeling van de
CargoLifter-technologie." Vanaf het boekjaar 2002/2003 zal de CL 75 AC klaar zijn om het commerciële transport van ladingen tot 75 ton uit te voeren. Het logistiekbedrijf zal zijn eerste inkomsten ontvangen nog voor de afwerking van zijn belangrijkste product, het transport-luchtschip CargoLifter CL 160.

Nadat de tests van de ballastuitwisselingsprocedure vorige week met succes werden uitgevoerd, verliet de CL 75 AC - uitgerust met alle technische systemen - de hangar precies zoals in de computersimulaties was voorspeld. Na deze eerste poging buiten werd de transportballon weer de hangar in getrokken.

Tijdens de komende weken zal de CL 75 AC worden onderworpen aan verdere tests buiten - zowel op zijn gedrag in open lucht als op de functionaliteit van de ballastuitwisselingsprocedure. Dit zal kostbare gegevens opleveren, die zullen worden gebruikt bij de productie van de CargoLifter CL 160. Glenn Beach, projectmanager van CL 75 AC en Vice President van de Amerikaanse dochteronderneming CargoLifter, Inc., in Raleigh, North Carolina, sprak over de verkregen en de te verwachten resultaten: "Het uitzonderlijk stabiele gedrag van de CL 75 AC buiten de hangar is een bevestiging voor de verdere ontwikkeling van ons "Lighter-than-Air"-transportluchtschip en voor het praktische gebruik ervan. Vele elementen van de technische uitrusting die wij op dit ogenblik met de CL 75 AC testen stemmen reeds overeen met de systemen die zullen worden gebruikt op de CL 160. De ballon met succes uit de hangar halen is een grote stap naar de verwezenlijking van onze "Lighter-than-Air"-technologie."
***
CargoLifter AG, een bedrijf dat gevestigd is in Berlijn, ontwikkelt een 260 meter lang en 65 meter breed luchtschip voor het transport van bovenmaatse en zware goederen die tot 160 ton wegen - de CargoLifter CL 160. Deze "vliegende kraan" zal in staat zijn dure, zware transporten sneller, eenvoudiger en goedkoper uit te voeren, zonder de grond te raken en bijna volledig onafhankelijk van de plaatselijke infrastructuur. Om het luchtschip op een marktgerichte wijze te ontwikkelen werkt CargoLifter vandaag reeds samen met verscheidene industriële bedrijven binnen het kader van zijn Lead-User-concept. Sinds mei 2000 zijn de aandelen van het bedrijf genoteerd op de beurs van Frankfurt (WKN 540 261, symbool: CLA). Sinds december 2000 staat het in de MDAX-index.

Op dit ogenblik heeft het bedrijf CargoLifter 469 mensen op de loonlijst staan, van wie er zo'n 255 werken aan de ontwikkeling van luchtschepen op de werf in Briesen-Brand, bij Berlijn in de deelstaat Brandenburg. Op dit ogenblik is Brand de centrale vestiging van het bedrijf. Eind 2000 was de productiehangar voor de CL 160 af. Met zijn 107 meter hoog, 210 meter breed en 360 meter lang is het de grootste vrijstaande hangar ter wereld. CargoLifter heeft het pretpark CargoLifter World gebouwd. Daar kan het publiek dat er belangstelling voor heeft de ontwikkeling van het bedrijf volgen. Het is immens populair sinds het in juni 2000 zijn deuren opende.

ots original text: CargoLifter AG
Beschikbaar op internet: www.newsaktuell.be

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: Silke Rösser
CargoLifter AG
Potsdamer Platz 10
Tel.: +49 (0) 30 7261039-2124
Fax: +49 (0) 35477- 6500-2124
E-mail: (silke.roesser@cargolifter.com)

Marion Jüstel
Publicis Public Relations
Chausseestraße 8
10115 Berlin
Tel.: +49 (0) 30 820 82-509
Fax: +49 (0) 30 820 82111
E-mail :marion.juestel@publicis-berlin.de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie