Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus Rolstoelrijden in Emmen

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


---

Persbericht: Start Rolstoelcursus, 3 oktober 2001

Rolstoelrijden lastig?
De cursus Rolstoelrijden start op 13 oktober

Op zaterdag 13 oktober aanstaande start de Rolstoelvaardigheid en Sport-cursus (ROVAS). In deze cursus leren (beginnende) rolstoelgebruikers op een leuke en speelse manier optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de rolstoel. De opleiding is bedoeld voor gebruikers van handbewogen rolstoelen en hun levenspartners. Ook voor kinderen of beroepsmatig geïnteresseerden is deze cursus interessant.

Een ongeluk, een chronische aandoening, leeftijd of een sportblessure kan iemand afhankelijk maken van een rolstoel. Vaak lijkt het omgaan met de rolstoel lastig. Efficiënt en effectief rijden, een hellinkje nemen of balanceren lijken niet gemakkelijk. Maar met de nodige oefening is het mogelijk deze vaardigheden onder de knie te krijgen.

Inhoud cursus

Naast een theoretisch gedeelte, waarin materialen en andere onderwerpen besproken worden, is er een praktisch gedeelte. Daarin speelt sport en spel een belangrijke rol. Er wordt aandacht besteed aan rolstoelvaardigheden in sportsituaties. In veel gevallen stelt de rolstoel de gebruiker in staat een favoriete sport te (blijven) beoefenen.

Data
De opleiding vindt plaats op zes zaterdagochtenden in sporthal Esdal te Emmen. De data zijn 13 en 20 oktober en 3, 10, 17 en 24 november. De cursus duurt van 9.30 tot 12.00 uur. De kosten voor de opleiding zijn slechts f 25,-- per persoon (inclusief cursusmateriaal). Een fysiotherapeut, die ook zelf in sportsituaties gebruik maakt van de rolstoel, geeft deze cursus.

Interesse?
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de gemeente Emmen, afd. Sportstimulering, Simon Henk Luimstra tel. (0591) 68 54 16 of via e-mail (s.luimstra@emmen.nl)


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie