Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke politiedag: activiteiten in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-10-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 13 oktober 2001

Landelijke politiedag
Vandaag, zaterdag 13 oktober is de Landelijke Politiedag voor de regio Groningen in Stadskanaal. In en rond het Pagedal zijn allerlei politieactiviteiten te zien, aangevuld met demonstraties van instanties die vaak met de politie samenwerken zoals de Koninklijke Marechaussee, ambulancedienst en 3VO. De demonstratie duurt nog tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen ook zelf aan activiteiten deelnemen zoals een motorfiets en bromfietsparcours rijden. Het zwemabd is gratis te gebruiken en er staat een optreden van de popgroep Milk Inc. op het programma. Vorig jaar bezochten ruim 10.000 mensen de Landelijke Politiedag in Delfzijl.
.

Groningen: autos zwaar beschadigd bij botsing
Bij een botsing op de Weg der Verenigde Naties in Groningen raakten vrijdagavond de beide betrokken personenautos zwaar beschadigd. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De beide bestuurders, een 22-jarige Stadjer en een 40-jarige inwoner van Overschild bleven ongedeerd. Het ongeval gebeurde toen de Stadjer, die op de linker rijstrook reed, te laat in de gaten had dat de weg een bocht naar links maakte. Hij reed toen in de linkerflank van de voor hem op de rechter rijstrook rijdende auto, waarna hij tegen de vangrail klapte.

Groningen: cafébezoeker maakt stennis om aansteker Een klant in een café aan de Rademarkt, die weigerde de zaak te verlaten, is vrijdagnacht aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man, een 32-jarige inwoner van Kollum maakte stennis om zijn aansteker die volgens hem door iemand in de zaak was gestolen. Hij viel daarbij andere klanten lastig. De uitbater die er zat van was, stuurde de man vervolgens de zaak uit, hetgeen hij weigerde te doen. Ten langen leste werd de politie gebeld, die de man meenam naar buiten. Daar bleef hij lastig en vervelend, waarna hij werd aangehouden.

Groningen: handtastelijke man aangehouden
Een 18-jarige Stadjer die het niet kon laten een bezoekster van een bar aan de Grote Markt voortdurend te betasten is vrijdagnacht aangehouden en ingesloten. De man sloeg bovendien een andere bezoeker met een hard voorwerp tegen het hoofd, waardoor deze een wond opliep aan het voorhoofd. De andere bezoeker kwam op voor de 18-jarige dame en moest dit kennelijk bekopen met een klap tegen zijn hoofd. De 18-jarige verdachte wordt nog nader gehoord over zijn optreden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: ongelukkige fietser breekt neus
Een 45-jarige fietser uit Groningen die vrijdagnacht even niet in de gaten had, dat het fietspad langs de Korreweg in de stad een flinke knik maakte, moest dat bekopen met een gebroken neus. De man reed namelijk tegen de stoeprand waardoor hij ongelukkig ten val kwam. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Winschoten: vuurwapen in beslag genomen
De politie heeft vrijdagnacht van een cafébezoeker aan de Blijhamsterweg in Winschoten een pistool in beslag genomen. De 26-jarige Algerijn, verblijvende in Oude Pekela, werd aangewezen door het publiek, maar had bij de komst van de politie geen wapen bij zich. Dit bleek op dat moment in het bezit te zijn van zijn vriendin, een 19-jarige inwoonster van Nieuwe Schans die ook in het café was. Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie werd gewaarschuwd nadat de man met het vuurwapen in het café had staan zwaaien. Hij had daar niet een duidelijke reden voor zo bleek in eerste instantie.

Veendam: fietser gewond bij botsing met bromfietser Een 78-jarige fietser uit Veendam is vrijdag omstreeks 18.00 uur gewond geraakt, nadat hij op het Boven Oosterdiep in zijn woonplaats in botsing kwam met een 39-jarige bromfietser. Hij is met een flinke hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser sloeg linksaf in de richting van de brug, op het moment dat de bromfietser dicht achter hem zat. De bromfietser kon hem toen niet meer ontwijken.

Delfzijl: vandalen aangehouden
Twee 15-jarige knapen uit Appingedam zijn vrijdagavond aangehouden voor het vernielen van enkele ramen van de abri op het NS-station in Delfzijl-West bij de Hogelandsterweg. De politie werd getipt over de vernieling en trof de jongens daar aan. Beiden bekenden tijdens het verhoor de vernielingen. Ze zijn daarna weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: ree doodgereden
Een overstekende ree is vrijdagmiddag doodgereden op de Eemshavenweg ter hoogte van Bedum. Het dier stak plotseling over en kwam voor de auto, bestuurd door een 56-jarige inwoner van Uithuizen. De auto liep daarbij lichte schade op.

Garrelsweer: auto in de sloot
Een 40-jarige Damster automobilist is vrijdagmiddag op de Provincialeweg ter hoogte van Garrelsweer door onbekende oorzaak in de sloot geraakt. Daardoor raakte de auto zwaar beschadigd. De automobilist kwam met de schrik vrij. De automobilist kwam in eerste instantie met zijn rechterwielen in de berm terecht. Toen hij wilde corrigeren lukte dit niet, waardoor de auto na tientallen meters op de kop in de sloot terechtkwam. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald. Het verkeer heeft betrekkelijk weinig hinder ondervonden door het ongeval.

Niebert: snelheidscontrole
Op de Molenweg in Niebert zijn vrijdagmiddag 441 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 24 te hard. De hoogst genoteerde reed 85 km/u. ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u.

Alcomobilisme
Vrijdagavond en nacht zijn er weer een aantal verkeersdeelnemers aangehouden die te veel gedronken hadden. Op de Hoofdstraat in Ter Apel betrof dat een 20-jarige bromfietser. Hij bleek 1.7 promille in zijn bloed te hebben. Op de Hereweg in Groningen werd een 19-jarige bromfietser aangetroffen die 1 promille alcohol in zijn bloed had. Een 65-jarige automobilist uit Groningen werd eveneens met 1 promille aangehouden op de Hereweg in Groningen. Op de Bornholmstraat in Groningen moest een 44-jarige automobilist uit Groningen zijn rijbewijs inleveren. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij
1.75 promille in zijn bloed had. Ten slotte werd in Onnen op de Waterleidingsweg een 46-jarige automobilist uit Haren aangetroffen met
2 promille. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie