Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.45 uur
Controle in verband met `De veilige dijk`

AMERONGEN/WIJK BIJ DUURSTEDE In het kader van het verkeersproject `De Veilige Dijk` werd op donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Lekdijk. Tussen 14.00 14.30 uur werden in totaal 35 voertuigen gemeten.

Hiervan bleken 7 bestuurders te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u waar 60 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

DOORN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 46-jarige vrouw uit Leersum op de Dorpsstraat aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De politie hield de vrouw tijdens een routinecontrole aan. Bij de blaastest bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol was.

Na de ademanalyse op het bureau bleek de vrouw met 0,65 promille alcohol in haar bloed te hebben gereden. Zij kreeg een bekeuring van f 410,- en een rijverbod van 1 uur.

Vechtpartij

VEENENDAAL Op vrijdagavond zou een conflict zijn ontstaan tussen twee mannen en een 18-jarige man uit Veenendaal. De man stond op de Industrielaan toen twee mannen op hem afkwamen. Een van de mannen haalde een koevoet onder zijn kleding vandaan en zou 18-jarige man hebben geslagen.

Het slachtoffer kon de aanval afweren en besloot er vandoor te gaan. Hij meldde zich vervolgens bij het politiebureau. De politie heeft de omgeving van de Industrielaan afgezocht maar de mannen met de koevoet niet meer aangetroffen. Het motief voor de vechtpartij is onbekend.

Gordelcontrole

DOORN De politie heeft op de Langbroekerweg op vrijdagochtend een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 238 voertuigen gecontroleerd en kregen 29 personen een bekeuring voor net niet dragen van de autogordel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie