Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.20 uur) Zaterdag 13 oktober 2001

Maastricht, alcoholcontrole:
Vrijdagavond en zaterdagmorgen hebben in Maastricht op verschillende plaatsen alcoholcontroles plaatsgevonden. Zestien bestuurders bleken onder invloed achter het stuur gezeten te hebben. Twee ervan moesten meteen hun rijbewijs inleveren.
De controles vonden plaats tussen 21.00 en 05.00 uur achtereenvolgens op de Bouillonstraat, de Boschstraat, het Koningin Emmaplein, de Wilhelminabrug, de Terblijterweg en de Prins Bisschopsingel te Maastricht.
In het totaal werd van 426 bestuurders een blaastest afgenomen, waarvan 18 testen aangaf dat de bestuurder alcohol gedronken had. De bestuurders werden daarop overgebracht naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan een ademanalyse. Twee bestuurders konden daarna meteen huiswaarts omdat de uitslag van de ademanalyse een uitslag aangaf van minder dan het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de andere bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Elf daarvan kregen daarna een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee zij door betaling daarvan een verder strafvervolging door de Officier van Justitie konden voorkomen. Zij kregen het transactievoorstel aangeboden omdat de uitslag slechts een kleine overschrijding aangaf van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen vier bestuurders werd een proces-verbaal waarvan er twee hun rijbewijs direct dienden in te leveren.

Tijdens de alcoholcontrole op de Bouillonstraat omstreeks 22.40 uur liep het verkeer richting Tongerseplein hopeloos vast. Tot op het Vrijthof bleef het verkeer vast staan. Zelfs het verkeer uit de parkeergarage onder het Vrijthof kon niet verder rijden. Bleek dat op de Tongersestraat een bus ogenschijnlijk niet verder kon rijden omdat, door een wat ongelukkig geparkeerde personenauto de doorgang erg smal was geworden. De buschauffeur (een particulier, niet van de stadsbussen) was van mening dat hij niet verder kon rijden zonder schade te veroorzaken. De politie was echter van mening dat dit wel kon gebeuren, maar de chauffeur weigerde verder te rijden. Ondanks aangeboden hulp bleef de chauffeur halsstarrig en weigerde zijn bus in beweging te zetten. Hij werd daarop door de politie aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Een politieagent nam daarop plaats achter het stuur en reed de bus door de smalle doorgang heen, zonder enig probleem. Drie chauffeurs van de stadbussen, die de smalle doorgang eveneens moesten passeren, hadden geen enkel probleem om de smalle doorgang te passeren. Het verkeersprobleem was daarna snel opgelost. In de loop van de avond werd tegen de ingesloten chauffeur, een 39 jarige inwoner van Maastricht, proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden:
Vrijdagmiddag 12 oktober 2001 is een 35 jarige inwoonster van Maastricht door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldievegge werd omstreeks 16.30 uur in een modezaak gevestigd aan de Wolfstraat te Maastricht betrapt op het plegen van een winkeldiefstal, nadat het alarm van de beveiligingspoortjes inwerking trad. Toen het personeel daarop de inhoud van de tas van de vrouw bekeek, werd daarin voor bijna fl. 1000,- aan uit de winkel ontvreemde kleding aangtroffen. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. De ontvreemde kleding gaat retour eigenaar. Na verhoor kon de inwoonster van Maastricht huiswaarts. Zij zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Margraten, gewonden bij aanrijding:
Op de Rijksweg te Margraten ter hoogte van de Amerikaanse begraafplaats heeft vrijdagmiddag 12 oktober een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Twee personen werden met ambulance naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht. Ten gevolge van een langzaam rijdende landbouwtrekker die over de Rijksweg reed had zich omstreeks 14.50 uur een kleine rijdende file gevormd. Een 22 jarige automobiliste had de langzaam rijdende file niet opgemerkt en reed onberemd tegen de laatste personenauto in de file aan. Zowel een passagier in de aangereden auto als de veroorzaakster van de aanrijding raakten daarbij gewond. Een toevallig passerende arts van het AZM bood ter plaatse eerste hulp in afwachting van de komst van ambulances. Beide gewonden werden naar het Academisch ziekenhuis vervoerd. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. Het verkeer over de Rijksweg liep enige vertraging op. Beide betrokken personenautos zijn zwaar beschadigd en moesten ook beide door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Maastricht, snelheidscontroles.
Op vrijdagmorgen 12 oktober 2001 tussen 08.40 en 09.40 uur heeft op de Cabergerweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 705 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 138 bestuurders harder te rijden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid die gemeten werd bleek 86 km per uur. De overtredingen werden alle fotografisch vastgelegd. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.
Op de Brusselseweg te Maastricht werd tussen 14.00 en 15.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1080 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 207 voertuigen harder te rijden dan de geldende 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 77 km per uur te zijn. Ook deze overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, vluchtende automobilist ontkomen-politieagent loopt hersenschudding op:
Een voor de politie vluchtende automobilist heeft zaterdagmorgen op de autosnelweg A-2 ter hoogte van de gemeente Eijsden een politie-auto na een achtervolging aangereden waarna hij kon ontkomen. Een van de twee in de politieauto zittende agenten heeft een hersenschudding en enkele kneuzingen opgelopen. De gebuikte vluchtauto is inmiddels in Maastricht teruggevonden en de identiteit van de bestuurder is bij de politie bekend. De politie stelt een onderzoek in naar zijn verblijfplaats.
Zaterdagmorgen omstreeks 00.20 uur controleerde de bemanning van een politieauto een personenauto met daarin twee inzittenden op de Meersenerweg te Maastricht. De bestuurder van de auto had na een stopteken van de politie zijn auto tot stilstand gebracht. Bij de controle moest de bestuurder een alcoholblaastest afleggen waarop een van beide politieagenten uit de politieauto de blaasapparatuur ging halen. De bestuurder van de auto startte op dat moment zijn auto waarna de andere politieagent de sleutels uit het contactslot probeerde te halen, om te voorkomen dat de auto wegreed. De bestuurder gaf gas waarbij de politieagent half in de auto stond. De politieagent moest daarop snel naar achteren springen om te voorkomen dat hij door de wegrijdende auto werd meegesleurd. De auto reed daarna met hoge snelheid weg in de richting van de Heerderweg achtervolgd door de politieauto. Een achtervolging vond daarna plaats via diverse wegen waarbij met hoge snelheiden werd gereden, o.a. ging de achtervolging via de A-2 richting Belgische grens, via de woonwijk Vinkenslag, woonwijk de Heeg, Oeslingerbaan, Molensingel, opnieuw via de Vinkenslag en weer over de A-2 richting Belgische grens. Even voorbij parkeerplaats Knuvelkes kon de politieauto de vluchtauto inhalen, echter de bestuurder van de vluchtauto ramde daarbij de politieauto. Deze reed daarbij met hoge snelheid tegen de vangrail aan en raakte daarbij vermoedelijk totaal beschadigd. De vluchtauto kon daarna richting België ontkomen. Een van beide in de politieauto zittende politieagenten liep daarbij een hoofdletsel op. Hij werd naar het academisch ziekenhuis overgebracht waar hij werd onderzocht. Hij bleek een hersenschudding opgelopen te hebben alsmede enkele kneuzingen. De vluchtauto werd vanmorgen kort na het middaguur in Maastricht op de Karolingenstraat te Maastricht teruggevonden. De auto is in beslag genomen. Inmiddels is de politie bekend met de identiteit van de bestuurder. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens poging tot doodslag. Zijn opsporing en aanhouding is inmiddels verzocht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...