Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-10-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 14.55 uur) Zaterdag 13 oktober 2001

Nuth, buschauffeur onwel:
Een chauffeur van de busmaatschappij Hermes is vrijdagmiddag 12 oktober 2001 omstreeks 13.00 uur op de Valkenburgerweg te Nuth onwel geworden. De chauffeur kreeg tijdens een rit tussen Aalbeek en Nuth, in zijn bus waarmee hij meerdere passagiers vervoerde, een hartstilstand. Het Hermesbusje, dat door de onwelwording onbestuurbaar werd, raakte van de weg en kwam tot stilstand in een weiland. In afwachting van de komst van personeel van een ambulance werd de chauffeur onmiddellijk gereanimeerd. Ambulancepersoneel nam daarna de reanimatie over. Door de reanimatie overleefde de chauffeur het. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De passagiers werden na enige tijd door een andere bus van de Hermesgroep vervoerd.

Heerlen, bejaarde bestolen:
Een 85 jarige bewoonster van de Passartweg te Heerlen is vrijdagmorgen 12 oktober 2001 in haar woning bestolen door een jongeman. Deze laatste meldde zich aan de achterdeur van de woning van de bejaarde vrouw. De jongeman, tussen de 20 en 25 jaar en in beide oren een oorbel, vroeg of de vrouw bloemen wilde kopen, hetgeen zij afwees. De jongeman vroeg daarna om een glaasje water hetgeen de vrouw in haar keuken ging halen. Toen de vrouw daarna aan haar achterdeur terugkwam was de jongeman verdwenen. Ook haar beurs, die in de kamer op tafel gelegen had, bleek verdwenen te zijn. In de beurs was een geldbedrag van fl. 100,- aanwezig. Buren hadden de jongen zien wegrennen, maar wisten nog niet wat er voorgevallen was. De gedupeerde heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Voerendaal, diefstal uit woning:
Vrijdagmiddag 12 oktober 2001 heeft in een woning aan de Malbergstraat te Voerendaal een diefstal in een woning plaatsgevonden. Tijdens een korte afwezigheid van de bewoners zag de dief kans een schuifpui te openen en de woning binnen te komen. Uit de woning werd een geldbedrag van enkele honderden guldens ontvreemd. De diefstal werd bemerkt toen de bewoners terug kwamen. Zij dezen daarna meteen bij de politie aangifte.

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 60 jarige inwoner van Maastricht is vrijdag 12 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 20.15 uur bij een routinecontrole op de Palemigerboord te Heerlen. Bij het eerste contact met de bestuurder rook deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol, hetgeen nogmaals werd vastgesteld door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van de analyse gaf een promillage aan van 0.8 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Heerlen, bromfietser breekt arm:
Een 20 jarige bromfietser woonachtig te Heerlen is vrijdagavond 12 oktober 2001 met zijn bromfiets op de Terhoevenderweg te Heerlen gevallen. Mogelijk dat de bromfietser geschrokken is van enkele honden, die langs de weg liepen, en daardoor krachtig zijn bromfiets afgeremd heeft waardoor een valpartij volgde. Half op het fietspad en half in de berm bleef het slachtoffer liggen. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Atrium Ziekenhuis waar een armbreuk werd vastgesteld. Het slachtoffer werd opgenomen.

Heerlen, ramkraak:
Zaterdagmorgen 13 oktober 2001 heeft in een bedrijf aan de Heerlerbaan te Heerlen een inbraak plaatsgevonden.
De politie werd omstreeks 05.00 uur gewaarschuwd door een particulier beveiligingsbedrijf waar een automatische inbraakmelding in een bedrijf aan de Heerlerbaan werd ontvangen. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en trof bij het bedrijf een ingereden toegangsdeur aan. In de opening van de toegangsdeur van het bedrijf stond een jeep waarmee de ramkraak werd gepleegd. De jeep had ook de betonnen beveiligingspaaltje, ter voorkoming van ramkraken, voor het bedrijf geheel omver gereden. Bij een onderzoek in het bedrijf en de directe omgeving trof de politie, die daarbij gebruik maakte van een speurhond, geen personen meer aan. Uit het bedrijf bleken een aantal computers, videocameras en GSM-toestellen ontvreemd te zijn. De jeep die door de rakraak zwaar beschadigd werd bleek in België ontvreemd te zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie