Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NS en KLM gaan HSL-Zuid exploiteren

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

NS en KLM gaan HSL-Zuid exploiteren
13 oktober 2001
NS en KLM zijn zeer verheugd dat zij na onderhandelingen met de Staat een contract hebben gesloten om vanaf 2006 gedurende 15 jaar het binnenlandse (Amsterdam Schiphol Rotterdam Breda) en internationale vervoer (naar Brussel en Parijs) over de hogesnelheidslijn-Zuid te verzorgen.

In mei 2001 hebben NS en KLM in de openbare aanbesteding een gezamenlijk bod gedaan, dat als beste werd beoordeeld. Na het sluiten van een memorandum of understanding in juli jongstleden is de afgelopen maanden intensief onderhandeld over het definitieve contract. Hiermee kan een volgende fase worden ingegaan: het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten met de Belgische en Franse spoorwegen.

NS en KLM gaan nu samen op korte termijn een bedrijf oprichten. Naar verwachting zal in het najaar van 2006 de eerste hogesnelheidstrein rijden. Het bovenstaande is onder voorbehoud van de goedkeuring van de raden van commissarissen van KLM en NS en de ministers van Verkeer en Waterstaat en Financiën.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie