Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleine Aarde medewerker maakt vlucht in luchtschip

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---
| De Duurzaamsite / Nieuws 2001 |

Kleine Aarde medewerker maakt vlucht in luchtschip

Vliegen met een kleine Voetafdruk in Zeppelin

PERSBERICHT 9 oktober 2001
Op zaterdag 13 oktober zal Jan Juffermans, medewerker van De Kleine-Aarde, vanuit Friedrichshafen in Zuid-Duitsland een unieke vliegreis maken met een Zeppelin NT (NT staat voor New Technology). Het gaat het om een vliegreis met een kleine Voetafdruk want een luchtschip gebruikt namelijk 90% minder energie vergeleken met gewone vliegtuigen, produceert ook veel minder lawaai èn er is geen landingsbaan nodig! Juffermans gaat de lucht in om 9.30 uur. Er wordt een rondvlucht gemaakt boven het Bodenmeer en stukken van Frankrijk en Oostenrijk. De Kleine Aarde, Centrum voor een Duurzame Leefstijl in Boxtel, is al jarenlang promotor van het luchtschip. In het kwartaalblad van De Kleine Aarde verschijnen regelmatig artikelen over deze manier van vliegen. In 1996 organiseerde De Kleine Aarde een zogenaamd 'Doordenkdebat' over de kansen op een revival van luchtschepen. Daarbij ging het met name om de zogenaamde 'rigid' luchtschepen, die veel passagiers en/of vracht kunnen vervoeren. Deze 'rigid' luchtschepen hebben de voorkeur boven de 'blimps' die we vaker zien. Dat zijn ballonnen met een motor in de vorm van een zeppelin. Hier kunnen echter maar een paar mensen tegelijk mee vervoerd worden.
De Zeppelin NT, waarmee zaterdag 13 oktober een rondvlucht gemaakt wordt, is gemaakt door de oude Zeppelinfabriek in Friedrichshafen. Tien jaar geleden is daar speciaal een nieuwe afdeling voor opgezet. Spoedig daarna begon 'Cargolifter' in Berlijn met de ontwikkeling van speciale luchtschepen voor vrachtvervoer. Er zijn intussen diverse rapporten die aantonen dat de luchtschepen in veel gevallen een interessant alternatief gaan vormen. Uit deze rapporten blijkt ook dat luchtschepen kunnen gaan concurreren met bussen en treinen voor bestemmingen in Zuid Europa.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Juffermans, medewerker Duurzame Ontwikkeling op De Kleine Aarde, tel 0411-684921 of 0411-676885 (privé).
Meer informatie over de Mondiale Voetafdruk vindt u op: www.voetenbank.nl.

_____
menu | dDH

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie