Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Turninterland Nederland, Canada, Tsjechie, Duitsland

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNGU PRODUCTGROEP TURNEN DAMES

Turninterland Nederland, Canada, Tsjechie, Duitsland

Nijmegen, maandag 8 oktober 2001

KONINKLIJKE NEDERLANDSE GYMNASTIEK UNIE

Productgroep turnen dames.

P E R S B E R I C H T

Hilversum, 8 oktober 2001.

Aan de sportredacties

Betreft: TURNINTERLAND NEDERLAND-CANADA-TSJECHIE-DUITSLAND.

Bijgaand treft u informatie aan m.b.t. de vierlanden wedstrijd Nederland, Canada, Tsjechië en Duitsland, die aanstaande zaterdag 13 oktober zal worden gehouden in Nijmegen.
Het is de laatste grote wedstrijd voordat de Nederlandse vrouwenturnploeg afreist naar het Belgische Gent, waar van 27 oktober tot en met 4 november de wereldkampioenschappen zullen plaatsvinden.

De productgroep turnen dames van de KNGU nodigt hierbij de media uit voor deze turninterland.
Na de logistieke informatie nog wat bijzonderheden omtrent deze wedstrijd.

Evenement :Turninterland
Nederland-Canada-Tsjechië-Duitsland.
Plaats : Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 5 Locatie Jan Massinkhal.
Datum : zaterdag 13 oktober
Aanvang : 18.30 uur.
Einde : ca. 20.30 uur.

Routebeschrijving.
Vanuit de meeste plaatsen in Nederland kan men het beste naar de A50 (Apeldoorn-Arnhem-Nijmegen-Den Bosch) rijden. Vervolgens bij het knooppunt Ewijk de A73 volgen en bij het knooppunt Neerbosch rechtdoor blijven rijden.
Na de verkeerslichten gaat u over de brug van het Maaswaalkanaal. Weg volgen en onder de spoorlijn door. Bij de verkeerslichten rechtsaf en na 100 meter bevindt zich de sporthal met aan de voor- en achterkant een groot parkeerterrein.

De Nederlandse ploeg zal bestaan uit:
Verona van de Leur, Waddinxveen (Pro Patria Zoetermeer) Gabriëlla Wammes, Zoetermeer (Pro Patria Zoetermeer) Kimberely Viola, Rotterdam (Pro Patria Zoetermeer)
Monique Nuijten, Goes (De Hazenkamp Nijmegen).
Renske Endel, Broek op Langedijk (De Hazenkamp Nijmegen).
Fieke Willems, Malden (De Hazenkamp Nijmegen)
Rikst Valentijn, Heerenveen (WIK-FTC Heerenveen)
De turnsters worden begeleid door bondscoach Frank Louter plus de clubcoaches Boris Orlov en Rietje Bijlholt.
De inzet van Fieke Willems zal kort voor de wedstrijd worden bekeken. Voor de wedstrijd tegen Roemenië liep zij een enkelblessure op. Deze week is het gips verwijderd.

De Canadese ploeg:
Crystal Gilmore, Joëlle Ouelette, Amélie Plante, Ashley Peckett, Kate Richardson en Jennifer Simbhudas.

De Tsjechische ploeg:
Pavla Feresova, Jana Komrskova, Nela Kuncova, Katerina Maresova, Zuzana Obonova, Michaela Radkova.

De Duitse ploeg.
Birgit Schweigert, Katja Abel, Lisa Brûggemann, Yvonne Musik, Conny Schûtz, Gabi Weller, Gritt Hofmann. .

Toegang persvertegenwoordigers.
Journalisten en fotojournalisten hebben op vertoon van een geldige geautoriseerde perskaart toegang tot deze wedstrijd. U wordt verzocht zich te melden bij de entree en zich vervolgens te vervoegen in de perskamer, waar u alle bescheiden zult ontvangen.

Wensen media.
Wanneer u bijzondere wensen heeft m.b.t. deze wedstrijd, verzoek ik u deze vooraf aan mij kenbaar te maken.

Kwalificatie Olympische Spelen 2004.
Bij een aantal journalisten is er onduidelijkheid omtrent de procedure m.b.t. de kwalificatie voor de Spelen van 2004 in Athene. De kwalificatie voor 2004 zal plaatsvinden tijdens de wereldkampioenschappen 2003 in Amerika. Nederland kan zich als team voor de OS in Athene kwalificeren, wanneer de formatie van Frank Louter bij de beste 12 landen eindigt. Eventuele individuele deelname is pas aan de orde na het WK van 2003.
Het WK 2001 in Gent is dus GEEN kwalificatiewedstrijd.

Persconferentie.
Na afloop van de interland zal z.s.m. een persconferentie worden gehouden, waarbij de Nederlandse bondscoach Frank Louter, de clubcoaches en de Nederlandse turnsters aanwezig zijn. Mochten er persvertegenwoordigers zijn, die ook met één van de buitenlandse coaches of turnsters willen spreken, dan verzoek ik u dat mij voor of tijdens de wedstrijd te laten weten.

Meer info:
Philip Detmar
Perschef productgroep turnen dames.
Telefoon: 035-621 6743; Telefax: 035-6282903
GSM: 06-5321 4796; e-mail: (detmar@wirehub.nl)

LAATSTE TEST VOOR DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN

Over ruim twee weken begint in het Belgische Gent de wereldkampioenschappen ( 27 oktober t/m 4 november) en voor de Nederlandse vrouwenturnploeg van bondscoach Frank Louter breekt langzamerhand het uur van de waarheid aan.
Na maanden hard en serieus te hebben getraind, zullen de turnsters moeten tonen dat alle inspanningen niet voor niets zijn geweest.

Voordat het mondiale treffen in België begint, hebben de Nederlandse turnsters nog een lastige hindernis te nemen.
Want aanstaande zaterdag 13 oktober in Nijmegen staat nog een zware interlandwedstrijd tegen Duitsland, Canada en Tsjechië op het programma. Daar zullen de Nederlandse turnsters moeten laten zien of zij klaar zijn voor het WK. Voor de toeschouwers zal het ongetwijfeld een boeiende wedstrijd worden.
Overigens is de deelname van Duitsland in Nijmegen onverwacht. Ruim anderhalve week geleden ontving de Productgroep Turnen Dames van de KNGU het verzoek uit Duitsland of zij in Nijmegen mee mochten doen, aangezien een voor hen geplande wedstrijd tegen Spanje niet doorging.

Was het verlies tegen Roemenië vorige maand in Eindhoven bij voorbaat ingecalculeerd, voor de wedstrijd van komende zaterdag is dat beslist niet het geval. Een goed resultaat zit er zeker in en als de Nederlandse turnsters zaterdagavond zegevierend de arena verlaten, is dat in elk geval een goede opsteker voor het WK. De Nederlandse turnsters treffen echter drie tegenstanders die qua niveau gelijkwaardig zullen zijn aan de equipe van Frank Louter. Dat geven de scores van het WK 1999 in China en het EK 2000 in Parijs aan.
Nederland werd in China 14e met 144.02; de resultaten van onze tegenstanders waren: Canada 10e met 148.533; Tsjechië 16e met 144.040 en Duitsland 15e met 144.219.
Op het EK in Parijs waren de resultaten: Nederland 11e met 107.690; Tsjechië 13 met 106.565 en Duitsland 9e met 109.903.

De behaalde punten kunnen niet worden vergeleken met de huidige resultaten.
De internationale turnbond heeft na de Olympische Spelen in Sydney nieuwe jurynormen ingevoerd. Ook punten die andere landen de afgelopen weken in onderlinge ontmoetingen hebben behaald, zijn geen norm om die op deze wedstrijd te projecteren. Daar kan geen waarde aan worden toegekend; iedere wedstrijd is anders. De echte wereldrangorde zal eind oktober in Gent worden bepaald.

Bondscoach Frank Louter ziet de wedstrijd met optimisme tegemoet. 'Na de vorige wedstrijd zijn we weer een stapje dichterbij. De laatste weken lag het accent om de oefeningen stabiel uit te voeren. De vloeroefeningen hebben speciale aandacht gekregen; dat was in de wedstrijd tegen Roemenië aan de zwakke kant. Op de trainingen is ook het volume opgeschroefd; m.a.w. het aantal te turnen oefeningen is verhoogd om fysiek sterker te worden. De oefeningen worden nu verder bijgeschaafd en dat programma verloopt volgens plan. Het niveau van het team is stijgende.'

98)'Ik denk dat de wedstrijd een mooie pot wordt. Canada is een sterk land; zij waren 9e in Sydney. Tsjechië is altijd lastig geweest. Duitsland is voor mij de grote onbekende. Na het vallen van de muur waren de Oostduitse invloeden lange tijd sterk merkbaar. Nu heeft men geleidelijk een eigen cultuur ontwikkeld. De Duitse turnsters hebben op verschillende toernooien goed gepresteerd. Ik ben sterk benieuwd hoe zij zich als team staande zullen weten te houden. Hoewel turnen op zich een individuele sport is, geldt met nadruk voor onze ploeg dat zaterdag in Nijmegen, op het WK in Gent en verder op alle grote toernooien het teamresultaat op de eerste plaats komt. Hoewel ik een goede individuele score toejuich, richt ik me toch helemaal op het teamresultaat. Dat is ook de inzet van het beleid en daar schaar ik me volledig achter.'

Meer info:
Philip Detmar
Perschef productgroep turnen dames.
Telefoon: 035-621 6743; telefax: 035-6282903
GSM: 06-5321 4796; e-mail: (detmar@wirehub.nl)


08 okt 01 12:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...