Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Turninterland Nederland, Canada, Tsjechie, Duitsland

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNGU PRODUCTGROEP TURNEN DAMES

Turninterland Nederland, Canada, Tsjechie, Duitsland

Nijmegen, maandag 8 oktober 2001

KONINKLIJKE NEDERLANDSE GYMNASTIEK UNIE

Productgroep turnen dames.

P E R S B E R I C H T

Hilversum, 8 oktober 2001.

Aan de sportredacties

Betreft: TURNINTERLAND NEDERLAND-CANADA-TSJECHIE-DUITSLAND.

Bijgaand treft u informatie aan m.b.t. de vierlanden wedstrijd Nederland, Canada, Tsjechië en Duitsland, die aanstaande zaterdag 13 oktober zal worden gehouden in Nijmegen.
Het is de laatste grote wedstrijd voordat de Nederlandse vrouwenturnploeg afreist naar het Belgische Gent, waar van 27 oktober tot en met 4 november de wereldkampioenschappen zullen plaatsvinden.

De productgroep turnen dames van de KNGU nodigt hierbij de media uit voor deze turninterland.
Na de logistieke informatie nog wat bijzonderheden omtrent deze wedstrijd.

Evenement :Turninterland
Nederland-Canada-Tsjechië-Duitsland.
Plaats : Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 5 Locatie Jan Massinkhal.
Datum : zaterdag 13 oktober
Aanvang : 18.30 uur.
Einde : ca. 20.30 uur.

Routebeschrijving.
Vanuit de meeste plaatsen in Nederland kan men het beste naar de A50 (Apeldoorn-Arnhem-Nijmegen-Den Bosch) rijden. Vervolgens bij het knooppunt Ewijk de A73 volgen en bij het knooppunt Neerbosch rechtdoor blijven rijden.
Na de verkeerslichten gaat u over de brug van het Maaswaalkanaal. Weg volgen en onder de spoorlijn door. Bij de verkeerslichten rechtsaf en na 100 meter bevindt zich de sporthal met aan de voor- en achterkant een groot parkeerterrein.

De Nederlandse ploeg zal bestaan uit:
Verona van de Leur, Waddinxveen (Pro Patria Zoetermeer) Gabriëlla Wammes, Zoetermeer (Pro Patria Zoetermeer) Kimberely Viola, Rotterdam (Pro Patria Zoetermeer)
Monique Nuijten, Goes (De Hazenkamp Nijmegen).
Renske Endel, Broek op Langedijk (De Hazenkamp Nijmegen).
Fieke Willems, Malden (De Hazenkamp Nijmegen)
Rikst Valentijn, Heerenveen (WIK-FTC Heerenveen)
De turnsters worden begeleid door bondscoach Frank Louter plus de clubcoaches Boris Orlov en Rietje Bijlholt.
De inzet van Fieke Willems zal kort voor de wedstrijd worden bekeken. Voor de wedstrijd tegen Roemenië liep zij een enkelblessure op. Deze week is het gips verwijderd.

De Canadese ploeg:
Crystal Gilmore, Joëlle Ouelette, Amélie Plante, Ashley Peckett, Kate Richardson en Jennifer Simbhudas.

De Tsjechische ploeg:
Pavla Feresova, Jana Komrskova, Nela Kuncova, Katerina Maresova, Zuzana Obonova, Michaela Radkova.

De Duitse ploeg.
Birgit Schweigert, Katja Abel, Lisa Brûggemann, Yvonne Musik, Conny Schûtz, Gabi Weller, Gritt Hofmann. .

Toegang persvertegenwoordigers.
Journalisten en fotojournalisten hebben op vertoon van een geldige geautoriseerde perskaart toegang tot deze wedstrijd. U wordt verzocht zich te melden bij de entree en zich vervolgens te vervoegen in de perskamer, waar u alle bescheiden zult ontvangen.

Wensen media.
Wanneer u bijzondere wensen heeft m.b.t. deze wedstrijd, verzoek ik u deze vooraf aan mij kenbaar te maken.

Kwalificatie Olympische Spelen 2004.
Bij een aantal journalisten is er onduidelijkheid omtrent de procedure m.b.t. de kwalificatie voor de Spelen van 2004 in Athene. De kwalificatie voor 2004 zal plaatsvinden tijdens de wereldkampioenschappen 2003 in Amerika. Nederland kan zich als team voor de OS in Athene kwalificeren, wanneer de formatie van Frank Louter bij de beste 12 landen eindigt. Eventuele individuele deelname is pas aan de orde na het WK van 2003.
Het WK 2001 in Gent is dus GEEN kwalificatiewedstrijd.

Persconferentie.
Na afloop van de interland zal z.s.m. een persconferentie worden gehouden, waarbij de Nederlandse bondscoach Frank Louter, de clubcoaches en de Nederlandse turnsters aanwezig zijn. Mochten er persvertegenwoordigers zijn, die ook met één van de buitenlandse coaches of turnsters willen spreken, dan verzoek ik u dat mij voor of tijdens de wedstrijd te laten weten.

Meer info:
Philip Detmar
Perschef productgroep turnen dames.
Telefoon: 035-621 6743; Telefax: 035-6282903
GSM: 06-5321 4796; e-mail: (detmar@wirehub.nl)

LAATSTE TEST VOOR DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN

Over ruim twee weken begint in het Belgische Gent de wereldkampioenschappen ( 27 oktober t/m 4 november) en voor de Nederlandse vrouwenturnploeg van bondscoach Frank Louter breekt langzamerhand het uur van de waarheid aan.
Na maanden hard en serieus te hebben getraind, zullen de turnsters moeten tonen dat alle inspanningen niet voor niets zijn geweest.

Voordat het mondiale treffen in België begint, hebben de Nederlandse turnsters nog een lastige hindernis te nemen.
Want aanstaande zaterdag 13 oktober in Nijmegen staat nog een zware interlandwedstrijd tegen Duitsland, Canada en Tsjechië op het programma. Daar zullen de Nederlandse turnsters moeten laten zien of zij klaar zijn voor het WK. Voor de toeschouwers zal het ongetwijfeld een boeiende wedstrijd worden.
Overigens is de deelname van Duitsland in Nijmegen onverwacht. Ruim anderhalve week geleden ontving de Productgroep Turnen Dames van de KNGU het verzoek uit Duitsland of zij in Nijmegen mee mochten doen, aangezien een voor hen geplande wedstrijd tegen Spanje niet doorging.

Was het verlies tegen Roemenië vorige maand in Eindhoven bij voorbaat ingecalculeerd, voor de wedstrijd van komende zaterdag is dat beslist niet het geval. Een goed resultaat zit er zeker in en als de Nederlandse turnsters zaterdagavond zegevierend de arena verlaten, is dat in elk geval een goede opsteker voor het WK. De Nederlandse turnsters treffen echter drie tegenstanders die qua niveau gelijkwaardig zullen zijn aan de equipe van Frank Louter. Dat geven de scores van het WK 1999 in China en het EK 2000 in Parijs aan.
Nederland werd in China 14e met 144.02; de resultaten van onze tegenstanders waren: Canada 10e met 148.533; Tsjechië 16e met 144.040 en Duitsland 15e met 144.219.
Op het EK in Parijs waren de resultaten: Nederland 11e met 107.690; Tsjechië 13 met 106.565 en Duitsland 9e met 109.903.

De behaalde punten kunnen niet worden vergeleken met de huidige resultaten.
De internationale turnbond heeft na de Olympische Spelen in Sydney nieuwe jurynormen ingevoerd. Ook punten die andere landen de afgelopen weken in onderlinge ontmoetingen hebben behaald, zijn geen norm om die op deze wedstrijd te projecteren. Daar kan geen waarde aan worden toegekend; iedere wedstrijd is anders. De echte wereldrangorde zal eind oktober in Gent worden bepaald.

Bondscoach Frank Louter ziet de wedstrijd met optimisme tegemoet. 'Na de vorige wedstrijd zijn we weer een stapje dichterbij. De laatste weken lag het accent om de oefeningen stabiel uit te voeren. De vloeroefeningen hebben speciale aandacht gekregen; dat was in de wedstrijd tegen Roemenië aan de zwakke kant. Op de trainingen is ook het volume opgeschroefd; m.a.w. het aantal te turnen oefeningen is verhoogd om fysiek sterker te worden. De oefeningen worden nu verder bijgeschaafd en dat programma verloopt volgens plan. Het niveau van het team is stijgende.'

98)'Ik denk dat de wedstrijd een mooie pot wordt. Canada is een sterk land; zij waren 9e in Sydney. Tsjechië is altijd lastig geweest. Duitsland is voor mij de grote onbekende. Na het vallen van de muur waren de Oostduitse invloeden lange tijd sterk merkbaar. Nu heeft men geleidelijk een eigen cultuur ontwikkeld. De Duitse turnsters hebben op verschillende toernooien goed gepresteerd. Ik ben sterk benieuwd hoe zij zich als team staande zullen weten te houden. Hoewel turnen op zich een individuele sport is, geldt met nadruk voor onze ploeg dat zaterdag in Nijmegen, op het WK in Gent en verder op alle grote toernooien het teamresultaat op de eerste plaats komt. Hoewel ik een goede individuele score toejuich, richt ik me toch helemaal op het teamresultaat. Dat is ook de inzet van het beleid en daar schaar ik me volledig achter.'

Meer info:
Philip Detmar
Perschef productgroep turnen dames.
Telefoon: 035-621 6743; telefax: 035-6282903
GSM: 06-5321 4796; e-mail: (detmar@wirehub.nl)


08 okt 01 12:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie