Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Restauratietechnieken in Museum Spaans Gouvernement

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Maastricht, 8 oktober 2001

Museum Spaans Gouvernement organiseert komend weekeinde 13-14 oktober in samenwerking met Stichting Restauratie Atelier Limburg vier activiteiten:


1. Zaterdag 13 oktober 11.30 uur
Lezing: Onderzoek en restauratie in historische kerkinterieurs in Maastricht door drs. Angelique Friedrichs
Stichting Restauratie Atelier heeft gedurende de afgelopen jaren verschillende muurschilderingen en sculpturen in Maastrichtse kerken gerestaureerd. Tijdens de lezing zal op het onderzoek en de behandeling van de schilderingen in onder meer de Minderbroederskerk, de Cellenbroederskapel en de Sint-Janskerk worden ingegaan.


2. Zaterdag 13 oktober 13.00 uur
Onze zorg waard
Onder het motto onze zorg waard zal in dit weekeinde op verschillende manieren aandacht worden besteed aan de restauratie van historische binnenruimten en historische voorwerpen. Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling zijn verschillende restaurateurs in het museum aan het werk met het restaureren van een uurwerk (Frans Mulders), een stuk ceramiek, het politoeren van een gefineerd meubelstuk (Jules Quaedvlieg) en het snijden van een 18e eeuws motief in een eikenhouten paneel.


3. Zondag 14 oktober 11.30 uur
Lezing: Kasteel Neubourg te Gulpen en Kasteel Amstenrade: onderzoek van historische binnenruimten door drs. Elsbeth Geldhof

Stichting Restauratie Atelier heeft de interieurs van verschillende kamers van de kastelen Amstenrade en Neuborg onderzocht. Nagegaan werd welke decoratie de ruimtes sierden toen de kastelen bewoond werden. Kasteel Amstenrade wordt nu nog bewoond door de familie Marchant et d'Ansembourg. Dezelfde familie bewoonde ook een lange periode kasteel Neubourg.


4. Zondag 14 oktober 13.00 uur
Zie zaterdag 13 oktober 13.00 uur

Verdere informatie:
Museum Spaans Gouvernement
Vrijthof 18
6211 LD Maastricht
Tel 043 - 321 1327
Fax 043 - 321 4384
E-mail: (museum.spaans.gouvernement@wxs.nl)
Website: www.museumspaansgouvernement.nl

Toegangsprijzen:
volwassenen fl. 7,70
tot 16 jaar gratis
Lezing fl. 11,=

Openingstijden
dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie