Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Behoefte aan levensloopbestendige woningen

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


RADIO
PERSBERICHT
TEMA
focus op maatschappelijke tendensen

Zaterdag 13 oktober 2001
14.02-15.00 uur
Teleac/NOT 747AM
Live te beluisteren via Internet op www.omroep.nl/747am Alle uitzendingen blijven te beluisteren in Real Audio op www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand

In Tema deze week:


· De behoefte aan levensloopbestendige woningen
· Een sociëteit voor verstandelijk gehandicapte homo's en lesbiennes
In het hoofdtema van vandaag bekijken we woningen die bestand zijn tegen de behoeften van bewoners in verschillende levensfasen. Waar moet een woning aan voldoen, willen we er tevreden oud kunnen worden?

In de studio is Hugo Priemus te gast, directeur van Onderzoeksinstituut OTB in Delft. Hij volgt de ontwikkelingen in het bouwen. Een woontoets van de Vereniging Eigen Huis waarschuwt ouderen voor gevaarlijke situaties in het huis, op basis waarvan aanpassingen doorgevoerd kunnen worden. We gaan op bezoek bij mevrouw Smith, met bouwkundig inspecteur Johan Kersenmakers. Hendrik Jan Bijsterveld rondde onlangs een promotieonderzoek af in opdracht van verzekeringsmaatschappij De Friesland. De behoefte van Friese ouderen om lang zelfstandig te blijven wonen bleek heel groot te zijn. Conclusie: verzorgingstehuizen zouden moeten verdwijnen, in ruil voor meer en andersoortige thuiszorg. Bij Humanitas in Rotterdam vertelt Topsy Ros over de woonwensen van Turkse en Marokkaanse ouderen, naar aanleiding van een onderzoek dat zij uitvoerde onder die groep. En wat betekent de Humanitas-term 'levensloopbestendig bouwen'?

In het minitema gaan we op bezoek bij een sociëteit in Arnhem waar verstandelijk gehandicapte homo's en lesbiennes samenkomen. Robert Cooymans van het COC vertelt waarom er behoefte is aan dit initiatief.

TEMA - focus op maatschappelijke tendensen - is een programma van Zita Bebenroth, Menno Hoeboer, Irma Koevoet en Ditty Eimers. Techniek: Ronald Niehaus. Presentatie: Jeroen Dirks. Eindredactie: Carien Neeleman.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie