Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Barendrecht-West toch Barendrecht-Carnisselande

Datum nieuwsfeit: 13-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Barendrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 112, 13 november 2001

Barendrecht-West toch Barendrecht-Carnisselande

BARENDRECHT Gezien de ontstane discussie over de naamsaanduiding van de Vinex-locatie Carnisselande heeft het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders vanmorgen besloten om dit nieuwe deel van Barendrecht voortaan aan te duiden als Barendrecht-Carnisselande. De aanduiding Barendrecht-West, waartoe eind oktober werd besloten, is daarmee definitief van de baan.

,,Het college heeft de afgelopen dagen langs diverse kanalen gemerkt dat de naam Carnisselande bij alle inwoners van Barendrecht is uitgegroeid tot een begrip, vertelt verkeerswethouder Dirk Vermaat in een reactie. ,,Daarom hebben we alsnog gemeend om de naam Carnisselande te handhaven, maar dan wel als
Barendrecht-Carnisselande. Carnisselande hoort immers bij Barendrecht, het is geen aparte gemeente.

De naamgeving heeft vooral betrekking op de aanduiding van zowel Barendrecht als Barendrecht-Carnisselande op en bij de snelwegen A15 en A29. Op de A15 wordt verkeer met bestemming
Barendrecht-Carnisselande in de toekomst door middel van borden in de berm geadviseerd via de A29 te rijden. Vervolgens kan verkeer met bestemming Barendrecht-Carnisselande op de A29 de afslag Barendrecht / Heerjansdam nemen. Onderaan de afslag komt dan een bord dat het verkeer naar Barendrecht-Carnisselande naar rechts verwijst.

Het huidige besluit van het college van burgemeester en wethouders wordt opgenomen in het Verkeersdetailplan, dat nog wordt voorgelegd aan de raadscommissie Openbare Werken en Sociale Zaken. Het verkeersdetailplan voorziet tevens in een duidelijke aanduiding van de diverse wijken op de Barendrechtse rondwegen. Bij groen licht vanuit de raadscommissie kunnen de borden langs de A15 en de rondwegen in de tweede helft van volgend jaar worden geplaatst. Uiteindelijk wordt in de dan gecreëerde situatie al het verkeer met bestemming Barendrecht direct van de snelweg (zowel A15 als A29) naar de juiste wijk geleid.

Einde persbericht nummer 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie