Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen: snelle rijders moeten rijbewijs inleveren

Datum nieuwsfeit: 14-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-10-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 14 oktober 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: softdrugs in auto
Een 19-jarige automobilist uit het Duitse Esterwegen, is zaterdagavond op de Blijhamsterweg in Winschoten door de politie aangehouden, nadat in zijn auto ongeveer 120 gram hasj werd gevonden. Tijdens de controle van de auto constateerden de agenten een sterke weedlucht. Nader onderzoek wees uit, dat er onder de stoel van de bestuurder een plak hasj was verstopt. Tevens had hij een gebruikershoeveelheid in een zakje van 5 gram bij zich. Hij is aan het politiebureau verhoord. Tegen hem worden proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.

Startenhuizen: automobilist in de sloot
Vermoedelijk doordat hij werd verblind door een tegenligger, reed een 29-jarige automobilist uit Uithuizen, zaterdagavond op de Wilkemaweg bij Startenhuizen in een flauwe bocht in de weg rechtdoor en belandde in de sloot. Hij raakte daarbij gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het was ten tijde van het ongeval ook enigszins mistig hetgeen mogelijk ook van invloed is geweest. Een bergingsbedrijf heeft de flink beschadigde auto uit de sloot gehaald.

Appingedam: vandaal in trein aangehouden
Een 19-jarige jongen uit Appingedam is zaterdagavond op het NS-station in zijn woonplaats aangehouden voor het vernielen van een bank in een treinstel. Hij had de zitting losgetrokken hetgeen was gezien door een conducteur. Deze waarschuwde de politie die de jongen op het perron opwachtte. De verdachte heeft de vernieling toegegeven. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: motorrijder ernstig gewond
Een 49-jarige motorrijder uit Winsum is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij in zijn woonplaats op de Meeden tegen een boom botste. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed met zijn motorfiets over de verkeersdrempel en verloor daardoor vermoedelijk de macht over het voertuig. Vervolgens kwam hij tegen een boom tot stilstand. De motor raakte zwaar beschadigd.

Meeden: motorrijder van de weg; politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Beneden Veensloot in Meeden die zaterdagmiddag omstreeks 16.20 uur plaatsvond. Daarbij werd een 30-jarige motorrijder uit Meeden door een onbekende automobilist van de weg gereden, waardoor de motorrijder onderuit ging en licht lestel opliep. De motor liep daarbij bovendien flinke schade op. Het gaat om een grijze personenauto van het merk Opel. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Veendam.

Hoogezand: caravan raakt los achter auto
Een caravan is zaterdagmiddag op de Zuidlaarderweg bij Hoogezand losgeraakt achter de personenauto waarmee deze werd voortgetrokken, waarna de caravan tegen een boom botste. De caravan raakte daardoor flink beschadigd. Vermoedelijk is de koppeling niet op de juiste wijze vastgezet. De auto werd bestuurd door een 39-jarige inwoner van Hoogezand.

Nieuwe Pekela: alcomobilist veroorzaakt ongeval Een dronken automobilist (59) uit Nieuwe Pekela veroorzaakte zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur een ongeval op de Albatrosstraat in zijn woonplaats. De man zat onder het rijden zijn visje te eten en lette daardoor niet goed op. Hij botste vervolgens tegen een geparkeerd staande auto, waardoor zijn auto naar links vloog en op een tegenligger botste. Deze auto werd bestuurd door een 50-jarige Veendammer. Een inzittende van deze auto moest met onbekende verwondingen voor onderzoek naar het ziekenhuis. De Pekelder bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn (1.8 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-0verbaal op.

Zuidhorn: vernielingen omgeving station
Vrijdagavond of nacht zijn bij de pizzeria op het station in Zuidhorn diverse vernielingen gepleegd. Onder meer waren twee vlaggen vernielden twee bloembakken. Tevens was de ruit van een geparkeerd staande auto stuk. De politie onderzoekt de zaak.

Kolham: automobilist aangehouden na doorrijden
Een 29-jarige automobilist uit Hoogezand is zaterdagmorgen aangehouden in zijn woning, nadat hij op de A7 bij Kolham een lichtmast had aangereden en daarna was doorgereden naar zijn huis. Aan de hand van het kenteken kon de politie de man opsporen Hij bekende de botsing en het feit, dat hij was doorgereden. Hij had daarbij zelf lichte verwondingen opgelopen. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: bromfietser onder invloed tegen middengeleider Een 29-jarige bromfietser uit Glimmen is zaterdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Rijksstraatweg in Haren met zijn bromfiets op ene middengeleider botste en ten val kwam. Hij had onder andere een aantal open wonden aan zijn hoofd waardoor hij in het ziekenhuis verzorgd moest worden. Omdat hij alcohol had gedronken werd bij hem in het ziekenhuis tevens bloed afgenomen voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: alcomobilist rijdt door na ongeval Een 24-jarige automobilist uit Musselkanaal is zaterdagavond in zijn woning aangehouden, nadat hij op de Ellert Lubbersstraat in Musselkanaal tegen een geparkeerd staande auto was gebotst en daarna was doorgereden. De politie trof hem korte tijd later thuis aan en constateerde dat hij gedronken had. Onderzoek wees uit dat hij 2.5 promille alcohol in zijn bloed had (vijf keer het toegestane maximum van 0.5 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maak proces-verbaal op.

Groningen: snelle rijders moeten rijbewijs inleveren Een 26-jarige Stadjer moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren, nadat een achter hem rijdende politiesurveillance diverse ernstige overtredingen had geconstateerd. De politie pikte de man op toen hij met zijn auto boven de 110 km/u reed op de Weg der Verenigde Naties, waar maximaal 70 was toegestaan. De man reed daarna via de Julianaweg, de A28 op richting Haren. Onderweg sneed hij een andere automobilist en hing tot drie keer toe vlak achter een voor hem rijdende auto (kleven). Even buiten Groningen gaf hij volgas en werd geklokt op 165 km/u waar hij maximaal 120 km/u mocht. Bij Glimmen kon de politie de man tot stoppen dwingen. Onderweg zat de man constant te bellen met de GSM aan zijn oor. De politie maakt proces-verbaal op. Op de Groningerweg bij Groningen trof de politie een motorrijder die met een snelheid van 116 km/u reed op een gedeelte waar slechts 60 km/u was toegestaan. De man, een 26-jarige inwoner van Bedum kon vlakbij zijn woonplaats worden aangehouden. Hij moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Overige alcomobilisme
In Delfzijl op de Hogelansterweg werd zaterdagmiddag een 39-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden die 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 19-jarige bromfietser was zaterdagnacht de klos. Hij had 1 promille in zijn bloed. Hij werd al slingerend aangetroffen op de Wedderweg in zijn woonplaats Oude Pekela. Een 39-jarige automobilist uit Soest werd zaterdagnacht op de Van Ketwich Verschuurlaan in de stad bekeurd. Hij had eveneens 1 promille.

Snelheidscontroles
Op de Hoofdweg en de Hoethslaan in Midwolda werden zaterdagmorgen snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 240 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 15 bestuurders te hard. De hoogs genoteerde reed 84 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op De Holm bij Tolbert (60 km/u) werden zaterdagmorgen 180 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 9 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 113 km/u.

Groningen: fietsendief aangehouden
Door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen is zaterdagmiddag een 30-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Voorbijgangers zagen dat de man bezig was een fiets te stelen. Ze meldden dit aan de beveiligingsmedewerkers die de man meteen aanhielden Vervolgens werd de fietsendief overgenomen door de politie die hem voor nader onderzoek meenam naar het bureau. De eigenaar van de fiets trof bij terugkomst op de fiets het verzoek van de politie om zich te melden. Hij heeft dit inmiddels gedaan en aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verwarde vrouw voor politiebureau
De politie heeft zaterdagavond een verwarde vrouw aangehouden voor het politiebureau aan de Rademarkt en overgedragen aan de geestelijke hulpverlening. De vrouw, een 33-jarige Braziliaanse zat voor het bureau op de stoep met allerlei sierraden uitgesteld en een som geld van meer dan 1000 gulden. Toen het kouder werd bleef ze zitten, ondanks het advies van politieagenten. Op een gegeven moment begon ze echter te schreeuwen en zich uit te kleden. Ze draaide helemaal door. Politieagenten namen haar vervolgens mee naar binnen en waarschuwden de gezondheidsdienst. Deze besloot haar op te nemen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...