Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 14 oktober 2001
16:18 zondag 14 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

FLUITENBERG
Met drank op de sloot in
Zaterdagnacht rond 5 uur is een 26-jarige man uit Fluitenberg met zijn auto op de Schuinedijk in de sloot beland. Hij was naast de weg terechtgekomen en had daarna de controle over zijn auto verloren. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 405, en kreeg een dagvaarding.

MEPPEL
Bromfietser onder invloed
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur reed een 20-jarige man uit Meppel met zijn bromfiets over de Kleine Oever. Hij reed door een rood licht en kreeg politie achter zich aan. Nadat hij aan de kant was gezet bleek hij te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 490, wat hem een dagvaarding opleverde.

AUTOMOBILISTEN ONDER INVLOED
MEPPEL
Zaterdagavond tegen 20.15 uur reed een 21-jarige man uit Staphorst met zijn auto over de Grote Akkerstraat. Bij controle blies hij 255; dat leverde hem een boete op van 410 gulden.
BEILEN
Zaterdagnacht rond 5 uur reed een 23-jarige Assenaar met zijn auto over de Esweg. Hij blies bij de ademtest 500, en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

COEVORDEN
Auto-inbraken
Vrijdagnacht is aan de Wethouder Donkerstraat een auto opengebroken. De 35-jarige eigenaar mist zijn radio-cdspeler. Dezelfde nacht werd aan de Secr. Bruintjesstraat ook een auto opengebroken. Het rechterportierslot was met grof geweld vernield. De 21-jarige eigenares mist haar autoradio, en een leren jas. Op de Clematisstraat is ingebroken in de auto van een 24-jarige bewoner van deze straat. Ook hij is zijn radio kwijt.

ASSEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is aan de Stadhouderslaan een auto opengebroken. De 24-jarige eigenaar mist de autoradio.

HOOGEVEEN
Auto-inbraken
Zaterdagnacht is aan de Schoolstraat een auto opengebroken. De 40-jarige eigenaar, woonachtig in Hoogeveen, mist een radardetector en een GSM-telefoon.
Op de Tamboerlaan verdween ook een radardetector uit een geparkeerde auto. De 31-jarige eigenares merkte zondagochtend dat een raam was vernield en deed aangifte.

MEPPEL
Woninginbraken
Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Gasgracht. De 74-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat zijn balkondeur op de bovenverdieping was opengebroken. Uit de woning is een geldbedrag gestolen. Deze inbraak is gepleegd tussen 14.00 en 20.15 uur. Aan de Tweeloo is ook een woninginbraak gepleegd. Hier is de achterdeur geforceerd. De 64-jarige bewoner mist een bedrag aan geld.

ZUIDLAREN
Inbraak supermarkt
Zondagochtend even voor 7.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Havezathelaan. Om binnen te komen is de toegangsdeur vernield. Uit de winkel is een hoeveelheid shag en sigaretten gestolen.

PATERSWOLDE
Vandalen opgepakt
Zaterdagochtend tegen 7.30 uur zag een getuige dat twee jongens over een personenauto liepen die in de Nieuwe Akkers stond geparkeerd. Daardoor ontstond schade. Op aanwijzingen van de getuige konden de daders even later worden aangehouden. Deze twee, een 18-jarige jongen uit Paterswolde en een 19-jarige uit Eelde, kregen beide een snelrechtdagvaarding uitgereikt na verhoor.

NOORDSESCHUT
Autos vernield
Zaterdagnacht zijn aan de Rahderweg twee autos vernield. Van beide autos zijn ruiten vernield.

ZUIDWOLDE
Ruit politiebureau vernield
Zaterdagnacht is een raam vernield van het politiebureau aan de Raadhuisstraat. Het raam naast de voordeur is met een stuk steen kapotgeslagen.

EMMEN
Verdachte vernieling aangehouden
Zondagochtend omstreeks 8.00 uur heeft een 23-jarige man uit Emmen twee ramen vernield van een woning aan de Fokkingeslag. Kort daarop kon hij worden aangehouden, en na verhoor is hij met een snelrechtdagvaarding de deur weer uit gegaan. Hij had de ramen vernield na problemen met de bewoner van dit adres.

KLAZIENAVEEN
Aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur ontstond in de Langestraat een vechtpartij waar politie bij werd geroepen. Het bleek dat twee mannen uit Emmen van 18 en 33 jaar, die in hun auto probeerden weg te rijden, werden belaagd door een groep Klazienaveners. Om nog onduidelijke redenen hadden ze het met elkaar aan de stok gekregen. Agenten zagen dat een 29-jarige man uit Klazienaveen tegen de auto schopte en sloeg. Hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich, en kreeg hulp van een 31-jarige plaatsgenoot. De agenten gebruikten daarop pepperspray, en de twee konden worden overgebracht naar het bureau. Beide zijn ingesloten en in de loop van zondag na het afleggen van een verklaring met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.

MEPPEL
Been gebroken
Zaterdagnacht rond 4.00 uur heeft een 22-jarige man uit Meppel bij een vechtpartij op het Zuideinde zijn been gebroken, nadat hij een schop had gekregen. Met een gebroken kuit- en scheenbeen is hij naar het ziekenhuis gebracht. Waardoor de vechtpartij is ontstaan, en wie er bij betrokken zijn geweest is nog niet duidelijk. De politie heeft dit in onderzoek.

HOOGEVEEN
Aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht tegen 3.30 uur zijn twee mannen uit Hollandscheveld aangehouden na een vechtpartij op het Prins Mauritsplein. Ze werden aan de politie aangewezen door de portiers, nadat ze eerder ruzie hadden gezocht met andere bezoekers. Nu gingen ze met elkaar op de vuist. Na de aanhouding verzette een van hen, een 24-jarige man, zich hevig. Na gebruik van pepperspray kon hij worden overgebracht, zodat de rust in de omgeving weerkeerde. Onderweg richtte hij nog wel vernielingen aan in de politiebus.
Eerder op de nacht was op het Mauritsplein een 15-jarige jongen uit Geesbrug met een kapot glas in zijn gezicht geslagen. Met snijwonden in zijn gezicht is hij voor behandeling naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Naar aanleiding daarvan zijn twee jongens aangehouden, die daar bij betrokken waren. Het gaat om een jongen van 14 uit Hoogeveen en een van 17 jaar uit Hollandscheveld. Onderzoek moet uitwijzen wie de dader is.

EMMEN
Horecaproject
Tijdens het project zijn zaterdagnacht in het centrum 25 parkeerbonnen uitgeschreven. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het drinken van alcohol op de openbare weg, en een voor het wildplassen.

HOOGHALEN
Herinneringscentrum beklad
Zaterdagochtend is ontdekt dat rondom het herinneringscentrum aan de Oosthalen de twee zuilen, verkeersborden, betonblokken, en bomen zijn beklad met hakenkruizen en andere tekens. Ook zijn stickers geplakt met daarop de tekst Juden raus. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...