Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wildlife photographer Peter Muller exposeert in Natuurmuseum

Datum nieuwsfeit: 14-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Natuurmuseum Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Natuurmuseum Groningen


PERSBERICHT

Groningen, 8 oktober 2001
WILDLIFE PHOTOGRAPHER PETER MULLER IN NATUURMUSEUM LEZING EN DIA-PROJECTIES EVERGLADES

Op zondag 14 oktober a.s om 14.30 uur houdt natuurfotograaf Peter Muller een lezing in Natuurmuseum Groningen. De lezing is georganiseerd in samenwerking met de Volksuniversiteit. Muller geldt als een van de belangrijkste natuurfotografen in Nederland. Enkele van zijn fotos zijn verschillende malen te zien geweest in o.a. het Museon en Natuurmuseum Groningen omdat hij in de prijzen viel bij de Wildlife Photographer of the Year-competitie, gesponsord door British Gas en de BBC.
Muller vertoont tijdens het verhaal dias op het gebied van natuurfotografie. Hij neemt ons mee de natuur in en toont ons de schoonheid en onverwachte gevaren van de Everglades. We mogen door het oog van de camera mee kijken terwijl hij zijn verhaal vertelt. Om het effect te vergroten maakt Muller gebruik van verschillende formaten dias; kleinbeeld maar ook breedbeeld en middenformaat t/m 6/7 cm. Het enorme 6/7 diabeeld is een visuele sensatie op zich. Muller is docent fotografie en beroepsfotograaf, docent masterclasses (o.a. natuur & landschap voor FOTO magazine), lezinggever, reisleider bij o.a. natuur- en fotografiereizen. Hij is tevens auteur voor diverse natuur- en fotografiebladen en lid van het Natuur Fotografen Gilde, een club van fotografen die zich inzet voor een verantwoord gebruik van de natuur als fotomotief.

Hij fotografeerde landschappen, stranden, bloemen & planten, paddestoelen, bomen en water in Nederland. Ook maakte hij zowel in binnen- en buitenland dierenportretten.
Hij reisde in Florida, West-Afrika (met name Senegal-Gambia), Zuid-Afrika, India (Corbett en Dudwha tijgerreservaten), Schotland/ Ierland, Egypte, Marokko, Fuerteventura, Santorini, Death Valley USA en IJsland.
Mullers werk is diverse malen bekroond, w.o. een Excellence-Award met een vogelfoto in de Olympus World Contest en zilveren en gouden sterren in de BBC/ Wildlife Photographer Competition. Hij fotografeerde voor Foto, Focus, Foto en Doka, Computer en Techniek. Entree f 16,- (inclusief museumentree)
Voor leden van de Volksuniversiteit en Vrienden van het Natuurmuseum: f 14,-, inclusief museumentree)

Noot aan de redactie

Voor meer informatie en persfotos kunt u contact opnemen met Hanneke Huls,

telefoon 050-3676170, fax 050-3189676

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Bezoekadres:

Praedinniussingel 59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie