Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weekend lang feest bij opening wijkpark Molenakker in Weert

Datum nieuwsfeit: 14-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

26 september 2001
WEEKEND LANG FEEST BIJ OPENING WIJKPARK MOLENAKKER

De wijk Molenakker is klaar. Dat geldt ook voor het wijkpark midden in deze nieuwbouwwijk. Op zondag 14 oktober a.s. wordt dit wijkpark officieel geopend door wethouder P. Verheggen. Rond deze opening worden op zaterdag 13 en zondag 14 oktober allerlei festiviteiten gehouden voor jong en oud. De activiteiten worden georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de wijkraad Molenakker.

In 1999 werd begonnen met de aanleg van het wijkpark. De plannen voor de vormgeving van het park zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de wijkraad Molenakker en de inwoners van de wijk. De aanlegwerkzaamheden werden afgesloten met de plaatsing van de speelvoorzieningen in het voorjaar van 2001. De totale kosten van aanleg van het park bedroegen ca. 930.000,- ( 422.015,60). Het park is ca. 3,5 ha. groot en omvat o.a. een groot speelveld, een geur- en kleurentuin, een heuvel met taludglijbaan, een damspeeltafel, een asfaltbasketbalveld met skatemogelijkheden en een kabelbaan. Verder zijn er een groot aantal struiken en 13 verschillende soorten bomen geplant (in totaal ca. 200).

Openingsfeest
Het weekend van 13 en 14 oktober moet een groot feest worden voor de bewoners van Molenakker. Dat begint op zaterdagavond met een feestavond in de tent die speciaal voor het feestweekend wordt opgesteld in het park. Daar treedt de Weerter formatie Plat Wieerts op tussen 20.00 en 24.00 uur. Op zondag wordt het wijkpark om 14.00 uur officieel geopend door wethouder P. Verheggen. Daarna is een groot aantal activiteiten gepland die vooral de kinderen zullen aanspreken. Zo is er een springkussen, een sminckstand, een ballonnenwedstrijd, een aantal extra kinderspeeltoestellen, drie mini-trampolines, skelters en een klimtoren. Verder worden er om 14.30 en om 15.45 uur skateclinics gegeven. Ook scouting St. Maarten is aanwezig. In twee tenten verzorgen zij voor de kleinste kinderen allerlei spelletjes. In de grote feesttent speelt de hele middag Dail 24, een 25-persoons musicband uit Weert. Bij slecht weer vinden de meeste kinderactiviteiten in de feesttent plaats. Alle activiteiten zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Het feestprogramma duurt tot 17.30 uur.

26 september 2001
Landelijke brandpreventieweek
BRANDWEER WEERT GEEFT INFORMATIE OVER VLUCHTPLAN WONING

De afdeling Preventie van de Brandweer Weert geeft op zaterdag 6 oktober in een stand bij de ingang van het stadhuis voorlichting over brand en brandpreventie in het kader van de landelijke brandpreventieweek. Die week wordt gehouden van 6 tot 13 oktober a.s. Het landelijk thema is het vluchtplan voor de gebruikers van een woning. Bij de stand kan men terecht met vragen over het maken, het nut of de inhoud van een vluchtplan. Medewerkers van de afdeling Preventie kunnen antwoorden op die vragen geven. Maar ook met andere vragen kan men er terecht, zoals over veiligheid op (studenten)kamers, rookmelders, brandblussers of over te gebruiken materialen in een woning.

De stand van de afdeling Preventie is op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 13.00 uur te vinden bij de ingang van het stadhuis aan de Beekstraat. Bij erg slecht weer wordt de stand verplaatst naar de stadhuishal. Bij de stand staat een blusbak waar mensen eens kunnen ervaren wat het betekent om een brandje met behulp van een brandblusser te doven. Uiteraard kan niet iedereen blussen i.v.m. de kosten, maar bezoekers van de stand worden door de brandweermensen uitgenodigd het eens te proberen.

Prijsvraag en collecte
De "Nationale Vluchtplan Actie" wordt die week door radiocommercials en reclames op televisie ondersteund. Ook is er een prijsvraag aan verbonden. De troostprijs is 10.000,- ( 4.537,80) en de hoofdprijs is uw leven! Ook zullen er die week zo´n 50.000 collectanten voor de Nederlandse Brandwonden Stichting huis-aan-huis collecteren bij ongeveer 3 miljoen voordeuren. Zij delen daarbij een folder uit waarin onder meer praktische vluchtplantips en informatie over de Nationale Vluchtplan Actie te vinden zijn.

Laatst gewijzigd op: 26 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie