Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Halfjaarlijkse rijvaardigheidstest 50-plussers in Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 14-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Halfjaarlijkse rijvaardigheidstest voor 50-plussers op woensdag 14 november

De rijvaardigheidstests worden georganiseerd door de werkgroep BROEM Leidse Regio. BROEM staat voor BReed overleg Ouderen En Mobiliteit en is een initiatief van onder meer 3VO (voorheen Veilig Verkeer Nederland), samenwerkende gemeenten en verschillende ouderenorganisaties zoals ANBO, KBO en PCOB. De rijvaardigheidstests zijn bedoeld voor automobilisten van 50 jaar en ouder uit de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Voor de meeste 50-plussers is het meer dan dertig jaar geleden dat zij rijexamen hebben gedaan. In de tussentijd zijn verkeersregels veranderd of er zijn nieuwe verkeersregels zijn bijgekomen. Bovendien kunnen er gezondheidsproblemen zijn ontstaan. Daarom worden in onze regio rijvaardigheidsritten georganiseerd waarbij tevens de mogelijkheid bestaat om de kennis van de actuele verkeersregels te testen en een gehoor-, een reactie- en een ogentest te doen.

Dit jaar worden er op woensdag 14 november 2001 weer rijvaardigheids-ritten en tests voor 50-plussers georganiseerd in de Leidse Regio. Deze vinden plaats op de volgende locatie:De Bevrijdingskerk, van der Helmlaan 1a te Leiden. Het is zaak om u snel aan te melden. Er kunnen per dag maximaal 72 deelnemers worden geplaatst en vol is vol!

Programma rijvaardigheidstest De rijvaardigheidstest bestaat uit drie onderdelen. De deelnemer rijdt in de eigen auto een route en tijdens deze rit krijgt hij/zij van de meerijdende ritadviseur een deskundig advies over de rijstijl. Daarnaast vindt een test plaats van de verkeersregels. Het derde onderdeel bestaat uit een gehoor-, een reactie- en een ogentest. De rijvaardigheidstest vindt plaats op een ontspanen wijze en is nadrukkelijk geen examen. De resultaten hebben dus geen enkele consequentie voor uw rijbewijs.

Tijdsduur
Het hele programma neemt een dagdeel in beslag, dwz. of de ochtend (08.30 - 12.15 uur) of de middag (13.15 - 17.00 uur). Bij aanmelding kan voorkeur voor één van beide dagde-len worden aangegeven. Kosten: deelname kost slechts fl. 25,- per persoon !

Aanmelden
Voor deze rijvaardigheidstest kunt u zich telefonisch of schriftelijk aanmelden bij de heer J.C.P.Remmerswaal, telefoon 071-5762051 of 06-54717681. Adres: Dhr. J.C.P. Remmerswaal, C. de Houtmanplantsoen 7, 2253 VV Voorschoten. U kunt bij hem ook terecht voor aanvullende informatie. Gaarne aangeven welke leeftijd u hebt en welk dagdeel u wenst te komen. U kunt zich ook aanmelden per e-mail bij: (remvis@hetnet.nl) onder vermelding van boven gevraagde gegevens. Uw aanmelding dient uiterlijk woensdag 31 oktober in ons bezit te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie