Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeeuws bedrijfsleven volgt oorlogsgeweld met spanning

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Middelburg
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Middelburg

Zeeuws bedrijfsleven volgt oorlogsgeweld met spanning

De aanslagen in New York en Washington en de recente oorlog in Afghanistan. Niet alleen een diep menselijke tragedie, maar ook een economische. Beurskoersen zakken, vliegtuigmaatschappijen moeten personeel ontslaan, reizen worden geannuleerd en de handel met het Midden-Oosten wordt op de lange baan geschoven. In Zeeland valt de schade tot nu toe nog mee, maar verwacht wordt dat de gevolgen binnenkort wel voel- en zichtbaar zullen zijn.

Eén van die Zeeuwse bedrijven die zakendoen `met de hele wereld' is Schelde International in Goes: leverancier van gymnastiek- en sporttoestellen, stadionstoeltjes en bamboe sportvloeren. Directeur Hans Dekker: "Eén van de directe gevolgen van de aanslagen in Amerika is dat klanten vliegreisjes cancellen.

Ik heb al tweemaal meegemaakt dat klanten vliegtripjes naar Engeland hebben afgezegd. Daar zouden we een project gaan bekijken, maar op het laatste moment haakten ze af. Niet helemaal, want we zijn vervolgens met de auto en de "tunnel" gegaan." Reeds lopende projecten maakt het bedrijf gewoon af, daarin is niets veranderd. Dekker: "We leveren onder andere sportattributen aan de marine van Pakistan. We zijn bezig met bouwprojecten in Saoedi-Arabië en Koeweit. Wij werken drie á vier maanden vooruit. Die aanslagen zijn recent gebeurd, dus nu merken we daar nog niets van, maar ik kan me voorstellen dat het over een maand of drie wel te voelen is. "

Bestemming veranderen
Wereldwijd wordt de crisis het meest gevoeld in de luchtvaart-en reisbranche. Eline Kloet van Reisburo Van Oeveren in Zierikzee: "Het is een stuk rustiger dan anders in deze periode. Mensen zijn terughoudend met reserveren, een aantal reizen naar Turkije en Israël is geannuleerd en ook worden reizen naar de Verenigde Staten overgeboekt in een bestemming als bijvoorbeeld de Canarische Eilanden."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie