Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda minister Herfkens

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Agenda minister Herfkens per 15 oktober 2001

Maandag en dinsdag 15 - 16 oktober
Op uitnodiging van Minister Herfkens vindt in Amsterdam de tweede Big Table plaats van de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties. Deelnemers zijn Afrikaanse ministers van Financien, belangrijke donoren en internationale organisaties. Tijdens de Big Table staat het New African Initiative centraal, dat moet leiden tot een nieuw 'partnership' tussen donoren en Afrikaanse landen.

Dinsdag 16 oktober
20.00 uur
Keynote speech ter gelegenheid van Wereldvoedseldag in de Amsterdamse Rode Hoed. Thema: het EU-landbouwbeleid en de belangen van ontwikkelingslanden. Aansluitend een debat over coherentie met Tweede Kamerleden

Woensdag 17 oktober
10.00 - 12.00 uur
Algemeen Overleg Begrotingsonderzoek samen met minister Van Aartsen

Donderdag 18 oktober
14.00 uur
Algemeen Overleg Mensenrechtennotitie samen met minister Van Aartsen

Zondag 21 - vrijdag 26 oktober
Reis langs Afrikaanse steden: Bamako (Mali), Kigali (Rwanda) en Gabarone (Botswana)

22-23 oktober
Pan African Capacity Building Forum te Bamako met Afrikaanse ministers en donoren, georganiseerd door African Capacity Building Foundation. De ACBF is een in 1991 opgericht instituut dat zich richt op menselijke en institutionele capaciteitsversterking in Afrika, zowel in de publieke sector als civil society.

24-25 oktober
Bijeenkomst Global Coalition for Africa (GCA), een denktank over Afrika op hoog politiek niveau. Agenda: ontwikkeling private sector in Afrika, de rol van technische assistentie, rol en toekomst GCA. Discussie over het scheppen van een gunstig klimaat voor de private sector door Afrikaanse overheden en de rol van externe ontwikkelingspartners hierin. Voor de vergadering zijn uitgenodigd: Afrikaanse staatshoofden, ministers, parlementariërs, donoren, multilaterale organisaties, particuliere organisaties en de private sector. Zij nemen op informele basis deel aan de discussies.

Dinsdag 30 en woensdag 31 oktober en 1 november
Begrotingsbehandeling Tweede Kamer

Zondag 4 en maandag 5 november
Bijeenkomst in Birmingham (VK) van de zogenoemde Utstein-ministers, de 'impulsgroep' van de ontwikkelingsministers uit Nederland, VK, Duitsland en Noorwegen. Op de agenda staan onder meer de effectiviteit van de hulp en de voortgang met het werken met Poverty Reduction Strategy Papers, het New African Initiative (zie ook Big Table, 15/16 oktober).

Dinsdag 6 november
16.00 - 18.00 uur
Uitreiking van de Dick Scherpenzeelprijs in Nieuwspoort te Den Haag.

Woensdag 7 november
12.45 - 13.45 uur
Minister Herfkens neemt het Wereld Bevolkingsrapport in ontvangst

Donderdag 8 november
EU-Ontwikkelingsraad in Brussel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie