Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-10-2001
Persbericht Eemland noord, 10.00 uur

Uitslaande brand

SOEST-Op zondagmiddag ontstond omstreeks kwart voor vier een brand in een woning gelegen aan de Beetzlaan waarbij een 72-jarige bewoonster gewond raakte.

Agenten stonden op de kruising Beetzlaan/Nachtegaalstraat om een aanrijding materieel op te nemen en zagen toen dat er uit de woning dikke rook kwam. De agenten waarschuwden vervolgens de brandweer en reden naar de woning. Op dat moment hadden buurtbewoners de voordeur van de woning al ingetrapt en de bewoonster, die al een hoeveelheid rook had ingeademd, naar buiten gedragen.

In afwachting van de brandweer werd de brand, die op de beneden verdieping woedde, door een buurtbewoner in bedwang gehouden door met een tuinslang te blussen. De brandweer bluste tenslotte de brand maar kon niet voorkomen dat de benedenverdieping zware brandschade opliep.

De 72-jarige bewoonster werd met ademhalingsmoeilijkheden vervoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat er een pannetje met spek vlamvatte en doordat de vlammen snel om zich heen sloegen kon de brand zich snel uitbreiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie