Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 oktober 2001

Sleutelbeen gebroken Lisse (D1)
Een 18-jarige bromfietser uit Lisse heeft donderdag 13 oktober rond 20.00 uur zijn sleutelbeen gebroken na een val in een sloot langs de 3e Poellaan. Hij heeft verklaard dat hij moest uitwijken voor een automobilist, die met hoge snelheid uit tegenovergestelde richting kwam. De automobilist is doorgereden.

Scooterrijder gewond Noordwijk (D1) Een 22-jarige scooterrijder uit Noordwijk is zondag 14 oktober rond 3.00 uur gewond geraakt op de kruising Quarles van Uffordstraat/ Piet Heinstraat/ Egbert de Grootstraat. Volgens getuigen verleende een automobilist geen voorrang aan het slachtoffer, waarna een aanrijding ontstond. De Noordwijker kwam ten val en klaagde over last van rug en benen. De automobilist is doorgereden.

Snelkraak Leiderdorp (D3) Onbekenden hebben in de vroege ochtend van 12 oktober een snelkraak gepleegd bij een supermarkt in de Frederik Hendriklaan. Er werd een ruit ingegooid waarna onder andere sigaretten werden gestolen. De eigenaar heeft bij de politie aangifte gedaan. Inmiddels is een buurtonderzoek uitgevoerd. De politie zet het onderzoek voort.

Rijden onder invloed Hazerswoude-Rijndijk (D3) Vanwege zijn opvallend rijgedrag werd een 35-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn op de Rijndijk staande gehouden. De automobilist werd vervolgens voor een blaastest overgebracht naar het politiebureau waar de test een uitslag gaf van 500 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Verdachte van inbraak aangehouden Benthuizen (D3) Een 24-jarige Rotterdammer is zaterdag 13 oktober rond 23.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Vrijheidslaan. Hij werd met een tweede verdachte door getuigen op heterdaad betrapt tijdens de inbraak. De gewaarschuwde politie kon naar aanleiding van de tips van de getuigen één van de twee verdachten aanhouden. Hij is ingesloten. De politie heeft nog een uitgebreide zoekactie, met inzet van een politiehond, in de omgeving gedaan naar de tweede verdachte maar die werd niet meer gevonden.

Ongevallen Herenweg Rijnsaterwoude (D3) Vrijdagmiddag 12 oktober is een 55-jarige man uit Rijnsaterwoude in het ziekenhuis beland na een aanrijding. Rond 14:45 uur reed de man met de auto over de Herenweg toen hij uit moest wijken voor een geparkeerde auto. De man botste op de gevel van een woning en kwam op de zijkant tegen een vuilcontainer tot stilstand. Met onbekend letsel is het slachtoffer naar het LUMC in Leiden vervoerd. Er raakten geen andere mensen gewond. Wel was de betreffende woning zwaar beschadigd. Om 17: 45 uur gebeurde op de Herenweg nog een ongeval. Een 67-jarige man uit Israel was met de auto en zocht naar een adres. Toen hij de auto stil wilde zetten op de fietsstrook, belemmerde hij de doorgang voor een scooterrijder die in dezelfde richting reed. Het 16-jarig meisje uit Ter Aar werd gedwongen de berm in te rijden en schampte nog de autospiegel waarna ze ten val kwam. Door de plaatselijke huisarts is zij behandeld.

Flink dronken Voorschoten (D4) Kwam een melding binnen op 12 oktober, omstreeks 20.40 uur dat een auto slingerend zou rijden in de omgeving van de Curielaan in Voorschoten. De auto zou rakelings langs geparkeerde auto's en lantaarnpalen rijden. Toen de politie ter plaatse kwam stond de man stil op de Curielaan. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en onvast ter been. De man, een 50-jarige inwoner van Voorschoten, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 885 ug/l. Ook bleek de man gereden te hebben, terwijl hij geen geldig rijbewijs had. Voor deze twee zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling met glas Leiden (D4)
Op 12 oktober, omstreeks 23.00 uur vond een mishandeling plaats van een 17-jarige Leidenaar op het Broekplein te Leiden. De jongen werd aangetroffen met een wondje in het gelaat en een wondje op de hand. Hij zou met een glas gestoken zijn door een voor hem onbekende jongen. De politie stelde direct een buurtonderzoek in en heeft een 19-jarige Leidenaar aangehouden en verhoord. Na het verhoor is de verdachte heengezonden. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld op het Broekplein.

Inbraken Leiden (D4) Op de Wiardi Beckmanstraat in Leiden is afgelopen weekend ingebroken in een woning. De balkondeur werd opengebroken met grof geweld. Videoapparatuur, een GSM, geld en een horloge werden weggenomen. In de Merendonk is ingebroken in een flatwoning. Op de eerste etage werd een voordeur geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. En vooralsnog wordt alleen videoapparatuur vermist. In de Plantijnstraat is eveneens ingebroken in een woning. Ook hier werd een balkondeur geforceerd. Hier werden twee horloges weggenomen.

Onder invloed Leiden (D4) Op de Morsweg is op 13 oktober, omstreeks 04.05 uur een 25-jarige Leidenaar aangehouden ter zake rijden onder invloed. Tijdens een routinecontrole werd de man aan de kant gezet en moest blazen. Op het bureau blies de man 460 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Op de Europaweg werd op 14 oktober, omstreeks 03.55 uur een 34-jarige Leidenaar aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man blies op het bureau 620 ug/l. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hete gehaktballen. Leiden (D4) Op de Lage Rijndijk is op 13 oktober, omstreeks 07.00 uur lichte paniek ontstaan in een woning door plotselinge rookontwikkeling. Na onderzoek van de brandweer bleek dat er nog gehaktballen op het vuur stonden. De gehaktballen waren inmiddels zwart. Gelukkig kon erger worden voorkomen; er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Op 14 oktober was het raak in een woning aan de Valkenhorst. Ook daar was omstreeks middernacht brand ontstaan doordat de bewoner een frituurpan aan had laten staan. Ook hier kon de brandweer de beginnende brand snel blussen. De hoofdbewoner lag in de woning te slapen. Ede brandweer heeft de voordeur moeten forceren omdat de man niet wakker te krijgen was.

Inbraak woning Voorschoten (D4)
In een woning aan de Ter Wadding is afgelopen weekend eveneens ingebroken. Mogelijk zijn de dader(s) de woning door inklimming binnengekomen. Sieraden en vreemde valuta werden weggenomen. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Poging brandstichting Leiden (D4) In een woning aan de Oude Singel is op 13 oktober jl, omstreeks 23.20 uur, geprobeerd brand te stichten door brandbaar materiaal in de gang van het pand aan te steken. De beginnende brand kon snel door bewoners worden geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het is onbekend hoe de dader(s) zijn binnengekomen. De politie stelt een onderzoek in.

Steekpartij in familiekring Leiden (D4) Een ruzie in de familiesfeer eindigde in de middag van 14 oktober in een steekpartij. Hierbij zijn in totaal vier personen aangehouden. Een 19-jarige Leidenaar werd hierbij met een scherp voorwerp in de borst gestoken en meldde zich kort na de steekpartij op het bureau aan de Langegracht. De politie ging hierna naar de plaats van het misdrijf, een woning aan de Musschenbroekstraat. Hier werden drie verdachten aangehouden, allen afkomstig uit Leiden. Ook het slachtoffer is aangehouden, vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de ruzie. Wat er precies is voorgevallen is nog niet geheel duidelijk. De politie moet daartoe het onderzoek verder voortzetten.

Rijden onder invloed met mishandeling Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zondag 14 oktober omstreeks 02.40 uur een 27-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het zich verzetten tegen de aanhouding.Tevens is tegen de automobiliste aangifte gedaan van mishandeling. Agenten zagen de automobiliste al slingerend rijden over de Prinses Irenelaan waarna zij werd staande gehouden op de J.P. Coenlaan. Bij haar aanhouding begon de automobiliste zich hevig te verzetten en sloeg hierbij een agente. De automobiliste werd overgebracht naar het politiebureau waar zij niet wilde meewerken aan een blaastest. Tegen de automobiliste wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens is het rijbewijs ingevorderd. De automobiliste is na verhoor heengezonden en kan binnenkort een dagvaarding verwachten.

Brievenbussen in brand Alphen aan den Rijn (D5) In een portiek aan de Fazantstraat hebben op zondag 14 oktober omstreeks 04.00 uur vier brievenbussen in de brandgestaan. De politie vermoedt brandstichting. Bij de brand is schade ontstaan aan het raamkozijn, buitendeur en de intercom. Het vuur is uit zichzelf gedoofd.

Mishandeling Waddinxveen (D6) Vrijdag 12 oktober vond omstreeks 18.00 uur een conflict plaats op het Koningin Wilhelminaplein. Een 21 jarige automobilist uit Den Haag werd volgens getuigen door de inzittenden van een andere auto geschipt en geslagen. De Hagenaar is met hoofdwonden naar het Bleuland vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en de exacte toedracht van het conflict.

Bromfietser onder invloed Zevenhuizen (D6) Een 17 jarige bromfietser uit Rotterdam is zondag 14 oktober aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De jongen werd aangetroffen op de Zuidplasweg. Zijn vriend, die achterop de bromfiets had gezeten, had hem gemaand te stoppen omdat de Rotterdammer niet meer rechtop op zijn bromfiets kon rijden. Het ademalcoholgehalte bleek 445. De jongen krijgt proces-verbaal.

Aanhoudingen na mishandelingen Zevenhuizen (D6)
Zondag 14 oktober vond omstreeks 02.30 uur een conflict plaats in een horecagelegenheid aan de Zuidplasweg. Een 20 jarige man uit Capelle aan de IJssel kreeg door onbekende oorzaak onenigheid met vier mannen. Eén van hen, een 19 jarige man uit Oostvoorne, hield zich niet aan de aanwijzingen van een uitsmijter. Omdat hij zelf al verwachtte dat hem dat problemen zou opleveren deelde hij een klap uit aan de gastheer. Hierop ontstond een vechtpartijtje. De 19 jarige man werd aangehouden op verdenking van mishandeling van de uitsmijter. Tevens zijn twee Rotterdammers en een man uit Capelle van 20 jaar en een Rotterdammer van 21 jaar aangehouden op verdenking van de mishanding van de Capellenaar. De mannen zijn verhoord en in de loop van de middag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Zware mishandeling Zevenhuizen (D6) Zondag 14 oktober kreeg de politie omstreeks 04.00 uur een melding van een vechtpartij. Agenten troffen op de Zuidplasweg een 21 fietser uit Rotterdam gewond aan. Hij had samen met zijn vriend onenigheid gekregen met een groepje jongelui op de fiets. Aanleiding was dat de fietsers elkaar onderling geraakt zouden hebben. Het groepje met ongeveer vijf jongens en meisjes, waaronder een meisje die op het stuur zat, gaf de Rotterdammer klappen tegen zijn gezicht. Hij kreeg hierdoor letsel aan zijn hoofd. Vervolgens ontstond er onenigheid met omstanders. Het tweetal werd wederom aangevallen. De vriend van de Rotterdammer wist te ontkomen en seinde de politie in. De Rotterdammer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een 17 jarige jongen uit Zevenkamp die zich in de buurt van het conflict ophield, werd als verdachte aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de conflicten en verzoekt getuigen zich te melden.

Ongeval met letsel Gouda (D7)
Vrijdag 12 oktober vond omstreeks 15.00 uur een ongeval plaats op de Nieuwe Gouwe O.Z. Een 16 jarige bestuurster van een scooter kwam door onbekende oorzaak met het voorwiel in de berm. Door de val die daarop volgde brak de Zevenhuizense haar been. Haar 16 jarige plaatsgenote die achterop zat liep een hoofdwond op. Beide dames zijn overgebracht naar het Bleulandziekenhuis in Gouda.

Ongeval met letsel Gouda (D7)
Vrijdag 12 oktober vond omstreeks 18.30 uur een ongeval plaats op de Burg. Mijssingel. Een 24 jarige bromfietser uit Gouda reed over het fietspad in de richting van de Burg. Van Reenensingel. Hij zag daarbij een verhoging in het fietspad over het hoofd. Gevolg was dat hij met zijn bromfiets gelanceerd werd. De man is met verwondingen aan zijn hand overgebracht naar het Bleuland. Zijn bijrijder, een 21 jarige Goudse, is omdat zij zwanger is eveneens voor onderzoek naar het Bleuland gebracht.

Rijden onder invloed Gouda (D7)
Een 23 jarige automobilist uit Cappelle aan de IJssel is zaterdag 13 oktober omstreeks 02.30 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Groenhovenweg toen hij gecontroleerd werd. De auto van de man had twee lekke banden en verse schade. De Capellenaar wist zich nog te herinneren dat hij een aanrijding had veroorzaakt, maar wist niet meer waar dat gebeurd was. Uit onderzoek bleek dat hij op de kruising van de Ridder van Catslaan met de Buchnerweg een lantaarnpaal omver gereden had. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 455. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Rijden onder invloed Reeuwijk (D7) Een 35 jarige automobilist uit Scherpenzeel is zondag 14 oktober omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Raadhuislaan en werd door agenten gesnapt toen hij een rood verkeerslicht negeerde. Bij controle bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 630. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Alcoholcontrole Gouda (D7)
De politie heeft zondag 14 oktober omstreeks 02.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Goudse Poort. In totaal werden ruim twintig automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Een 28 jarige man uit Gouda bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 280. Een 27 jarige man uit Moordrecht blies 450. Beiden kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Bromfiets in de brand Lekkerkerk (D8) In de vroege ochtend van zondag 14 oktober heeft op de Burgemeester Roosstraat een bromfiets in de brand gestaan. De bromfiets stond in een horecagelegenheid toen de brand ontstond. Een 22-jarige Gouwenaar ontdekte de brand en ging de zaak binnen. Met een waterslag wist de Gouwenaar de brand te blussen. De Gouwenaar liepen enkele brandwonden op aan de handen. De zaak liep brand- en waterschade op. Ook een ruit van de toegangsdeur sneuvelde. De bromfiets brandde geheel uit. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...