Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Oirschot

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 9-10-2001

Bezwaren berging-carport ongegrond
Het college heeft vrijstelling verleend van het bestemmingsplan voor het bouwen van een garage-carport-berging aan de Waalsdonk. Hiertegen is bezwaar gemaakt. Dit bezwaar verklaart het college ongegrond, overeenkomstig het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften.

Activiteiten De Eikehoef, landgoed Baest
Het college besluit het aantal toegestane bijeenkomsten in De Eikehoef te beperken tot 10. De eigenaar heeft hiertegen bezwaar gemaakt. Het college verklaart deze bezwaren ongegrond, overeenkomstig het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften.De eigenaar dient de gemeente iedere drie maanden te melden welke bijeenkomsten van minstens 20 personen plaatsvinden.

Verplaatsing scouting Oirschot
Scouting Oirschot krijgt toestemming om een aantal zaken uit het oude scoutinggebouw te halen voor hergebruik in het nieuwe gebouw aan de Eindhovensedijk.

Veld sportpark t Horstje
De VV Spoordonkse Boys vragen huurverlaging voor veld 3 van sportpark t Horstje. De toestand van dit veld laat namelijk te wensen over. Het veld wordt voorjaar 2002 gerenoveerd en het college past geen huurverlaging toe.

Gebruik chemische bestrijdingsmiddelen
Natuurverrijking uit Lekkerkerk publiceert gemeenten die het gebruik van bestrijdingsmiddelen beperken. Het college laat de organisatie weten dat ook in Oirschot bestrijdingsmiddelen beperkt zijn tot behandeling van stobben, bestrijden van distel, randen van plantsoenstroken (pleksgewijs), ongedierte met schadelijke gevolgen en zeer incidenteel op verharding.

Seismisch onderzoek
Het college geeft toestemming voor seismisch onderzoek op Oirschotse bodem. Dit wetenschappelijk onderzoek wordt verricht door een samenwerkingsverband van het KNMI en drie universiteiten. Op diverse plaatsen buiten Oirschot worden ondergronds explosieven tot ontploffing gebracht. In het noordelijk deel van Oirschot worden alleen trillingen gemeten. Het onderzoek moet het mogelijk maken om aardbevingen te voorspellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie