Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.45 u) Maandag, 15 oktober 2001

District Kerkrade

Landgraaf; verkeerscontrole De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Hompertsweg in Landgraaf. Daarbij werden totaal 54 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid en het niet dragen van de autogordel. Daarnaast heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige automobilist uit Heerlen. Bij de verkeerscontrole op de Hompertsweg bleek de Heerlenaar onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Eygelshoven
Bewoners van een woning aan de Portbeemden ontdekten bij thuiskomst afgelopen zondagavond dat was ingebroken. Inbrekers zijn die zondag via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Gestolen werden de muziekinstallatie, sieraden en spelcomputer. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Landgraaf; tegen gevel
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 01.50 uur vond op de Heigank in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobilist uit Heerlen verloor de macht over het stuur van zijn auto en botste met het voertuig tegen de gevels van een tweetal woningen. Daarbij raakte niemand gewond. Bleek dat de Heerlense automobilist onder invloed de auto had bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Wijlre; woninginbraken
Afgelopen zondag/zondagavond is ingebroken in twee woningen aan Leienhuisweg en in een woning aan de Scheijffaert van Merodelaan in Wijlre. Inbrekers zijn de woningen alledrie via de achterzijde binnengedrongen en hebben die doorzocht. Gestolen werden ondermeer sieraden en geld maar de bewoners moeten nog nagaan wat er allemaal precies is gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie